By 9 maart 2017 Read More →

Fruitige Yoghurt snoepjes maken. En zó uit de vriezer eten

CODEAFBEELDING

Dit receptje is zo simpel als dat pineapple pen liedje…… Ik had yoghurt, ik had bessen ….Uh, bessenyoghurt! Met een kleine bewerking is dit de basis voor supergezonde yoghurt snoepjes waar je niet alleen je boefje(s) mee trakteert.

Lekker voor tussendoor, als snoeptoetje, ‘s avonds op de bank of als je niet kunt slapen…. ;). Een leuk en simpel receptje om samen te maken. Laat je kind bijvoorbeeld zelf figuurtje ermee maken of zijn naam schrijven.

> Lees ook dit recept voor gezonde fruitsnoepjes

Zo maak je yoghurt snoepjes

Neem een lekkere dikke volvette Yoghurt (ik gebruikte Griekse 10% vet) en koop bevroren fruit, zoals frambozen en bosbessen. Voor de roomwitte variant gebruikte ik geen bosvruchten, maar deed ik er één theelepel vanille essence bij en een beetje Stevia. Onthoud dat je altijd meer yoghurt gebruikt dan fruit, want je moet het op kunnen spuiten.

Maak samen met je kids yoghurt snoepjes met fruit. Easy peasy en gezond! Dit recept is suikervrij, glutenvrij en laag in koolhydraten.

Bereidingswijze:

Neem 1 kop yoghurt en ¼ kop fruit. Mix het met de blender of staafmixer fijn en zoet het naar smaak met bijvoorbeeld Stevia. Stop het in een ziplock zak (of spuitzak met heel fijn spuitmondje), knip een klein hoekje van het zakje af. Spuit nu op bakpapier kleine dotjes van je bessen yoghurt.

Maak samen met je kids yoghurt snoepjes met fruit. Easy peasy en gezond! Dit recept is suikervrij, glutenvrij en laag in koolhydraten.

Stop in de vriezer voor iets meer dan een uur en klaar is kees! Verzamel ze in een (luchtdichte) bak en bewaar ze maximaal drie weken in de vriezer.

Wil je het veganistisch maken? Dan vervang je de Griekse yoghurt door plantaardige yoghurt (bijvoorbeeld die van Abbot Kinney’s).

 Maak samen met je kids yoghurt snoepjes met fruit. Easy peasy en gezond! Dit recept is suikervrij, glutenvrij en laag in koolhydraten.

 

Bewaar dit recept voor de yoghurt snoepjes direct op je eigen Pinterest bord

Maak samen met je kids yoghurt snoepjes met fruit. Easy peasy en gezond! Dit recept is suikervrij, glutenvrij en koolhydraatarm.

 

 

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.