By 28 mei 2015 Read More →

Recept voor gezonde fruit snoepjes

Met dit recept maak je van fruit gezonde snoepjes. Makkelijk te maken en kinderen vinden het heerlijk! Gezonder snoepen kan haast niet. Het recept vind je op www.moodkids.nl

Maak met de leuke siliconen lego mallen van webshop Hello Lunch deze leuke & gezonde fruitsnoepjes. Het recept vind je op www.moodkids.nl. Ga jij ze ook met je kind maken?

Mijn kinderen krijgen vaak genoeg snoep. Er zijn veel verjaardagen op school en als ze niks van opa en oma krijgen, dan stoppen de buurtjes ze wel wat toe. Thuis geef ik dus graag wat gezondere snoepvariaties.

Laatst maakte ik een soort nep-chocoladereepjes en van de week inspireerde mijn vriendinnetje me. Zij maakte jelly-achtige blokjes snoep voor haar gezin. Die liet ze aan me proeven. Toen ik klein was, vond mijn zusje dit ook altijd lekker. Ik bedacht er een gezonde variatie op en ze werden erg lekker! Je maakt ze in een handomdraai. Het enige dat je nodig hebt, is puur fruit, gelatine en wat geduld. Ze zijn superfruitig en lekker fris. De kinderen vinden ze helemaal leuk want het is zo lekker wiebelig.

gezond fruitsnoep maken

Recept gezonde fruit snoepjes: Yummie Fruit Gummies

Ingrediënten:

 • 250 gram mango, je kan ook fruit uit de vriezer gebruiken.
 • 250 gram frambozen.
 • 6 blaadjes gelatine (als je vegetariër bent, kun je in plaats van gelatine agar-agar gebruiken).
 • olie of bakspray, om je vorm mee in te vetten.
 • plastic folie, om de boel mee af te dekken.

Maak ze zo:

 1. Pak een bakje gevuld met koud water en week hierin de gelatine voor ongeveer 5 minuten tot het zacht is.
 2. Maak de mango schoon en snijd er stukjes van. Stop de mango in de blender en pureer deze tot het helemaal glad is.
 3. Giet het over in een pan en verwarm dit tot het begint te koken, zet dan het vuur uit.
 4. Haal drie blaadjes gelatine uit het bakje water en knijp ze uit. Doe deze blaadjes nu bij de hete mangopuree in het pannetje. Roer het er goed doorheen tot het is opgelost.
 5. Vet nu de vorm waarin je het wilt hebben lichtjes in zodat het makkelijk loslaat. Daarna kun je het mengsel overgieten in een vorm naar jouw keuze.

Ik wilde vierkante blokjes dus goot ik het in een rechthoekige broodtrommel. Dek het af met plastic folie en zet het voor minstens 3 uur weg in de koelkast.

 1. Na 3 uur kun je het uit de koelkast halen. Dep zo nodig de bovenkant van de gummies droog met een stukje keukenrol en snijd de gummies in blokjes. Of haal ze uit de door jouw gekozen vormpjes. Stop ze in een luchtdicht bakje en bewaar ze minstens 1 week (als ze dit redden) in de koelkast.
 2. Herhaal dit ook met het andere fruit. * Zeef fruit met pitjes – zoals de frambozen – dat tussen tandjes kan gaan zitten. Meestal vinden kinderen die kleine pitjes niet fijn. * Volg voor de rest dezelfde stappen.

Snoep ze!

recept gezonde snoepjes

Toevoeging:

In maart 2016 maakte Nicole met de recept gezonde fruit snoepjes in een lego siliconen mal. Zo kreeg ze lego poppetjes op een stokje als traktatie.

Maak met de leuke siliconen lego mallen van webshop Hello Lunch deze leuke & gezonde fruitsnoepjes. Het recept vind je op www.moodkids.nl. Ga jij ze ook met je kind maken?

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.