3x fun met LEGO mallen

Maak met de leuke siliconen lego mallen van webshop Hello Lunch deze leuke & gezonde fruitsnoepjes. Het recept vind je op www.moodkids.nl. Ga jij ze ook met je kind maken?
Met dit recept maak je van fruit gezonde snoepjes. Makkelijk te maken en kinderen vinden het heerlijk! Gezonder snoepen kan haast niet. Het recept vind je op www.moodkids.nl

Mijn zoon is sinds een half jaar dol op bakken & koken. Ok, bij de keuze tussen helpen met koken of minecraften, kiest hij het laatste. Maar bij bakken wordt de keuze denk ik al wat ingewikkelder. Geïnspireerd door Heel Holland Bakt wat we trouw elke maandagmiddag via uitzending gemist samen hebben gekeken.  

Wel grappig want de reden dat Job startte met kijken was dat hij hoorde dat een goede vriend van ons aan het programma mee heeft gewerkt. Dat was toch wel heel stoer: meewerken aan een tv-programma! Op het laatst was hij echter fanatieker met kijken dan ik. Hij had zelfs Serena al voortijdig als winnaar voorspeld. Je snapt die liefde voor koken en bakken houd ik er nog even in.

Deze week gingen we eindelijk aan de slag met de siliconen lego mallen die hij van Sinterklaas kreeg. En die Sinterklaas speciaal vanwege zijn bak- en LEGO fascinatie bij webshop Hello Lunch bestelde. 😉

3x fun met lego mallen

  1. fruitsnoepjes maken

Met de lego mallen van webshop Hello Lunch maak je hele leuke en gezonde lego lolly's van fruit. Het recept vind je op www.moodkids.nl

We gooiden fruit in een pan, staafmixer erin, gelatine erbij, even verwarmen. Gooi het mengsel in de LEGO mallen en laten opstijven in de koelkast. Gaat dit je te snel? Bekijk het artikel wat Jasmijn eerder schreef even. Zij legt het stap-voor-stap uit. We gebruikten net als Jasmijn frambozen en mango.

Ook leuk als traktatie trouwens. Als je er een lolly- of cakepop stokje insteekt, heb je een gezonde lolly. Dat moet toch mogen op school. 😉 Ik scoorde deze houten foodstokjes bij Søstrene Grene. Omwikkel een stuk piepschuim of steekschuim met een mooi papiertje, laat je kind er een randje omheen bouwen met echte legostenen en je traktatie is klaar!

2. chocolaatjes maken

Versier je chocola banaan muffins met chocolade poppetjes. Die maak je met de siliconen lego mallen van webshop Hello Lunch. In het artikel op www.moodkids.nl vind je meer leuke ideeën. Wat dacht je van gezonde fruit snoepjes?

We maakten er ook chocolaatjes voor op muffins mee. Smelt chocolade au-bain marie en lepel de chocolade voorzichtig in de lego mallen. Laat afkoelen. We bakten muffins met banaan en chocolade (recept binnenkort online). Bestrooiden ze met poedersuiker, staken een cocktailprikker in de onderkant van de (afgekoelde) chocolade lego en staken die in de muffins. Ook leuk als traktatie!

3. ijsklontjes maken

Waarom limonade met ijsklonten van water? Draai het eens om en maak met aangelengde limonade en de lego mallen van webshop Hello Lunch leuke gekleurde ijsvormpjes voor in een glas water. Op www.moodkids.nl vind je meer leuke ideeën voor deze lego mallen.

 

Niet bakken, maar wel erg leuk! En simpel! Wat dacht je van LEGO ijsblokjes in je drinken. Cool en lekker toch! We draaiden het dit keer om en maakten ijsblokjes van (aangelengde) groene appellimonade. Vulden de lego mallen, een nachtje in de diepvries en deden de groenige ijsklontjes vervolgens in een glas water. Vooral het hele grote lego poppetje doet het leuk in een groot glas water. Dat gaan we aankomende zomer vaker doen.

Webshop HelloLunch verkoopt verschillende siliconen legomallen vanaf € 3,25.

Hello Lunch is onderdeel van de MoodKids Webshopgids

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Trakteren

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.