By 3 januari 2017 Read More →

Roppongi’s lijstje met de leukste bento’s van 2016

Hoe cliché het ook klinkt, maar… waar blijft de tijd? Als je de kranten leest, was het een vreselijk jaar. Maar als je goed om je heen kijkt, is er zoveel om tevreden en dankbaar voor  te zijn. Zo zijn wij heel blij dat we via MoodKids onze kijk op de bento met jullie mochten delen het afgelopen jaar. En dat hopen we te blijven doen in het komende jaar.

Natuurlijk begrijpen we dat sommige ouders zich bij het zien van onze creaties achter hun oren krabben en liever snel een boterham in een lunchbox meegeven. Dat doen wij als hardwerkende moeders met chronisch tijdgebrek ook vaak genoeg. Maar zo af en toe is het toch heerlijk om eens even de tijd te nemen voor een kleurrijke, grappige, gevarieerde en vooral lekkere bento.

Vergeet niet dat we jullie met onze bento vooral willen inspireren. Je hoeft ze dus niet één op één te kopiëren, je kunt er ook een item uitnemen om die van jou te vullen. Bovendien, er zijn inmiddels genoeg hulpmiddelen op de markt die je handje kunnen helpen; brood- of rijstvormpjes, prikkers, bakjes en ga zo maar door. En als je daar geen zin hebt, dan heb je genoeg aan een goed mesje!

Leukste bento’s van 2016

In de titel beloofden we jullie een lijstje, maar we hebben alle bento’s van het afgelopen jaar met heel veel plezier voor jullie gemaakt. Deze vier zijn daar een voorbeeld van.

Van links naar rechts met de klok mee zijn dat:
1. de back-to-school-bento
2. de zomerse fruit-bento
3. de spinnen lunchtrommel
4. en tot slot de lunchtrommel vol liefde

En laat je vooral inspireren door de laatste. Stop een heleboel liefde in je lunchtrommel, want dat is wat wij het liefste door willen geven!

We wensen iedereen een mooi, gelukkig, liefdevol en tevreden 2017.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Dutch Bento

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.