By 31 oktober 2016 Read More →

Spinnen lunchtrommel voor de herfst

Deze spinnen lunchtrommel van Roppongi past perfect bij de herfst. Hier lees je hoe je ze stap voor stap maakt. Eng zijn ze niet, eerder kawai (=schattig).

De zomer heeft eindelijk plaats gemaakt voor de herfst, dus genieten we van de prachtige kleuren buiten. En van de mooie paddenstoelen in het bos. Dat is een mooie inspiratie voor een herfstige bento dachten we eerst. Tot we ’s morgens in alle vroegte de meest prachtige spinnenwebben in de struiken rond ons huis tegenkwamen.

Wat een ware kunstenaars zijn deze geleedpotigen eigenlijk, die mogen ook wel eens in het zonnetje gezet worden! En zo in een lunchbox zijn ze toch allesbehalve eng? En nog een pluspunt: deze spinnen lunchtrommel is helemaal niet zo ingewikkeld om te maken.

Spinnen lunchtrommel

lunchtrommel-met-spinnen

Dit heb je nodig:

  • zwarte pijpenrager, in stukjes van 5 cm geknipt
  • (bruin) mini krentenbolletje
  • plakje kaas
  • zwarte olijven zonder pit
  • een gekookt ei
  • knakworstjes
  • spaghetti

Deze spinnen lunchtrommel van Roppongi past perfect bij de herfst. Hier lees je hoe je ze stap voor stap maakt. Eng zijn ze niet, eerder kawai (=schattig).

Zo maak je het broodje spin

Beleg het krentenbolletje met een plakje kaas en steek de pijpenragers in het bolletje, vier aan elke kant. Snij een olijf in plakjes en leg de oogjes op het bolletje.

Zo maak je de spinnen eieren

Pel het gekookte ei en snij het door de helft. Snij twee olijven door de helft; twee helften vormen het lijfje van de spin en van de andere helften snij je de pootjes. Leg eerst de pootjes op het ei en vervolgens het lijfje er bovenop.

Zo maak je de worstjes

Neem een knakworstje, snij de kapjes eraf en snij het door de helft. Breek een paar stukjes spaghetti in tweeën en steek ze door de worstjes. Leg de worstjes vervolgens in kokend water tot de spaghetti gaar is. Steek een paar oogjes in de worstjes en klaar zijn je spinnetjes.

Alle spinnen samen liggen op een web van komkommerschijfjes en er zit ook een bakje tomatenketchup bij om de worstjes te dippen. Wij vinden deze lunchtrommel met spinnen eerder kawaii (schattig) dan eng!

Bewaar deze lunchtrommel tip op Pinterest

Geef je kinderen een gezonde en leuke lunch mee naar school in de broodtrommel. Maak ook deze lunch ideëen van Dutch Bento. #broodtrommel #schoollunch .#dutchbento

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.