By 20 augustus 2015 Read More →

Gezonde lunchtrommel

Nog even en de kinderen gaan weer naar school! Na 6 weken zomervakantie is het ook weer tijd om lekkere en gezonde lunchtrommels maken. En daar hebben wij heel veel zin in! Waar we vorig schooljaar afsloten met een Dutch Bento Facebook pagina om samen met jou inspiratie met je delen, gaan we dit nieuwe schooljaar gewoon verder. Met nog meer lunchtrommelinspiratie zodat jij, net als wij, snel en eenvoudig een gezonde lunch voor je kind kunt maken. Doe je (weer) mee?

Gezond in de supermarkt

Gelukkig wordt het steeds makkelijker om snel een gezonde en gevarieerde lunchtrommel te maken. Albert Heijn heeft bijvoorbeeld veel producten in het assortiment zoals hapklare voorverpakte porties groente en fruit, lekkere en ongezoete soyadrink en nog veel meer, kijk maar eens op de speciale lunchtrommelinspiratie pagina van AH.  Heel tof! Slim ook, want iedereen wil natuurlijk zo gezond mogelijk eten.

Zoals we eerder ook al schreven in de artikelen gezond overblijven en een gezond 10-uurtje is gezond eten op zich niet moeilijk. Als je er maar vroeg genoeg mee begint, variatie aanbiedt en eten leuk en lekker maakt. Naast gezond eten is dan zo nu en dan zondigen helemaal niet erg. Als je dat laatste maar niet te vaak doet.

Gezond in de lunchtrommel

We trappen dit schooljaar af met 3 gezonde lunchtrommels. Een voor de onderbouw (want hoe eerder je begint hoe beter!), een voor de middenbouw en de laatste speciaal voor de bovenbouw. 3 trommels met gezonde, gevarieerde inhoud. En op speciaal verzoek van onze lezers, ook broodtrommels zonder brood die toch voedzaam zijn!

Hieronder zie je steeds een afbeelding van hoe wij zo’n trommel vullen, maar laat je vooral inspireren en vervang gerust dingen als je kind iets niet lekker vindt!

Gezonde lunchtrommel onderbouw

gezonde lunchttrommel 1 groente en fruit

Wissel de boterham eens in voor een groente en fruittrommel ! In deze trommel zit 200 gram groente en 200 gram fruit. Wij kozen voor kokos, wortel, komkommer, ananas, tomaatjes en blauwe bessen. Mix groente en fruit welke je kind lekker vind en ze hebben hun hele portie voor de dag al binnen. Om de kleuren te ondersteunen hebben we papieren en siliconen cupcake bakjes gebruikt.

Gezonde lunchtrommel middenbouw

AH trommel 3 brood en zuivel

De gewone boterham zier er stukken leuker uit als je 2 verschillende kleuren brood neemt. In deze trommel zit een bruine en een mais boterham met beleg, een beetje boeren yoghurt, blauwe bessen en een aardbei.

Gezonde lunchtrommel bovenbouw

AH trommel 2 wrap en kiwi

Brood kun je ook prima vervangen door bijvoorbeeld eens een gevulde wrap mee te geven. In deze trommel zitten een groene kiwi (zig zag gesneden, klik hier voor uitleg) en twee gevulde wraps met een krulsla en tonijn/mais vulling. Voor de vulling mixten we 50 gram tonijn in water (uitgelekt) en 50 gram maiskorrels (uitgelekt) met 2 el. Yogonaise.

En om jou nu extra te stimuleren om ook een lekkere en gezonde lunchtrommel te maken, mogen we je namens AH een leuke winactie aanbieden!

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>