By 2 mei 2016 Read More →

Mama’s Hartje: ketting voor je moeder

Ben je nog op zoek naar een leuke zelfmaker voor moederdag? Deze ketting voor je moeder is zo leuk. Je maakt hem makkelijk van brooddeeg. Ook leuk om met je klas te maken voor Moederdag. Lees Jasmijns stap-voor-stap uitleg hier.

Maakt niet uit hoe groot of klein je bent, je blijft altijd mama’s hartje. Je moeders kind. Verras haar daarom op Moederdag met deze leuke hartjes ketting. Je maakt hem gemakkelijk van brooddeeg. Volg de stappen en versier hem hoe je wilt. Doe er een cadeaupapiertje om en je hebt een superlieve ketting voor je moeder.

ketting voor je moeder

Wat heb je nodig?

  • brooddeeg – Meng: 1,5 kopje bloem, half kopje zout, half kopje water, half theelepeltje olie. (Dit receptje is goed voor ongeveer 3 kettingen)
  • 60 cm gekleurd draad of garen en een naald (of maak het zonder naald en bind het draadje gewoon ook om het pijltje).
  • cocktailprikker
  • versiersels (verf, glitters, letter stempels, …)
  • blanke lak of Modge Podge  (dit hoeft niet persé maar zorgt wel dat je werkje langer mooi blijft)
  • een keukenmes dat niet (te) scherp is
  • oven

Zo maak je de ketting voor je moeder:

1. Maak het brooddeeg klaar en klei dan volgens de stappen hieronder het hartje en het pijltje. Let bij stap 4 van de pijl even op. Dit is het gaatje waar de ketting straks doorheen moet. Zorg dat het gaatje groot en stevig genoeg is.

ketting voor je moeder stappenplan

2. Laat ongeveer 1,5 uur drogen in de oven op 150 graden celcius. (Als je dit zelf stiekem voor mama maakt, dan mag je natuurlijk de oven niet gebruiken! Dan leg jij je werkje gewoon op een papiertje (in je kamer natuurlijk anders ziet mama het misschien) op de warme kachel voor 1 of 2 nachtjes tot het goed hard en droog is.)

3. Draai tijdens het droger af en toe het cocktailprikkertje voorzichtig rond in het pijltje, zodat je de prikker er straks nog wel uit kunt trekken. Hier moet namelijk je draadje doorheen.

Klaar voor de laatste stappen?

ketting voor je moeder stappenplan 2

4. Versier het hartje en pijltje met verf en of glitters. Maak het zo mooi als je maar wilt. Als de verf nog nat is, kun je gelijk met glitter strooien, want dan blijft het lekker aan de verf plakken. Scheelt weer lijm. 😉

5. Laat het goed drogen.

6. Haal het cocktailprikkertje uit het pijltje.

7. Kies een kleur draad uit die je mooi bij het hartje vindt passen en bind deze gelijk om het hartje heen. Rijg dan het andere uiteinde van de draad door het oog van de naald. Nu haal je de naald met draad door het pijltje heen en maak je er een knoopje in.

8. Je kunt ervoor kiezen om aan het uiteinde nog zo’n leuk kwastje van draadjes te maken. Als je wilt weten hoe je die maakt, kijk dan HIER.

En….klaar is je ketting!
Vergeet je niet om het in te pakken? Geen inpakpapier? Geen paniek!  Twee opties:

  1. Je print het moederdag-cadeaudoosje wat Eefje eerder heeft gemaakt uit. Knip en plak en klaar is je doosje!
  2. Versier een A4tje met tekst (schrijf of stempel het velletje vol met het woord mama!) of pak mama’s lippenstift en stift je eigen lippen en maak allemaal kusjes op het papiertje. Pak je ketting daarmee in en misschien is dit nog wel leuker ook dan een bestaand cadeaupapiertje. ^_~

Ik wens je heel veel succes met het maken van deze ketting voor je moeder en alvast veel plezier met moederdag!

Groetjes, Mijntje

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.