Je vakantiegevoel langer vast houden met souvenirs

Nu alle scholen weer begonnen zijn lijkt de vakantie weer ver weg. De was is bijgewerkt, de kampeerspullen zijn opgeruimd en je bruine kleurtje is weer langzaam aan het verdwijnen. Maar, hebben jij of je kinderen van alles meegenomen van de vakantie? Of heb je foto’s gemaakt? Dan kun je het vakantiegevoel wat langer vasthouden, zonder dat je huis helemaal vol wordt. Dat doe je zo:

Dit kun je allemaal doen met souvenirs:

  • Gebruik een grote lege glazen pot, van pastasaus bijvoorbeeld. Maak die goed schoon en geef de deksel een kleurtje met verf of een leuk lapje stof. Maak in de pot een klein stilleven van je mooie spulletjes.
  • Gebruik een plank, of bovenkant kastje waar je de mooiste souvenirs op uitstalt. Na elke nieuwe vakantie vernieuw je de souvenirs.
  • Maak van een diepe lijst, bijvoorbeeld van de ikea, een stilleven met als achtergrond een mooie foto.
  • Knip uit een plattegrond van de stad waar je bent geweest een mooie vorm en lijst die in.
  • Beplak een kurkbord met een landkaart en geef met prikkers aan waar je geweest bent.
  • Je kunt landkaarten en plattegronden op veel manieren hergebruiken. Pak er cadeautjes mee in, beplak er een dienblad mee, beplak er onderzetters mee, knip er vlaggetjes van en maak een bunting, vouw vliegtuigjes of souvenirsbakjes.

En met foto’s:

  • Je kan je foto’s ook af laten drukken op een kussenhoes, of iets dergelijks van textiel.
  • Gebruik een lege lijst en span tussen de zijkanten op verschillende hoogtes een touw. Aan het touw kun je met knijpers leuke foto’s ophangen en de collectie steeds wisselen.
  • Wil je foto’s inlijsten? Zoek dan dezelfde soort foto’s bij elkaar, bijv. zwart/wit, thema zoals bergen of zee. Dat maakt het rustiger.
  • Als je foto’s wil ophangen of neerzetten groepeer ze bij elkaar dat houdt het rustig in je huis.

Less is more
Bij alles geldt: maak het niet teveel. Je hebt maar een paar souvenirs of foto’s nodig om de herinnering levendig te houden. Alles wat je neerzet moet je namelijk onderhouden; schoonmaken, afstoffen etc. en dat kost tijd. Bovendien zie je de schoonheid van je spullen niet meer als je huis vol staat. Maak van dat ene souvenir of die prachtige foto daarom een echte eyecatcher!

[ssba]
Posted in: Vakantie, Lifestyle

Auteur:

Lianne is professional organizer en opvoedcoach en helpt in die hoedanigheid druk bezette gezinnen het overzicht terug te krijgen in hun huis, huishouden en opvoeding. Lees verder ...