Kinderspullen bewaren in je eigen museum

De titel doet vast anders vermoeden, maar ik heb het over een simpele doos. Formaat, halve bananendoos. Geef deze doos de naam ‘jouw museum’ en het is een doos die gekoesterd wordt, als je later groot bent. Een doos die je nooit weer weg doet, een koesterdoos.

Ik heb ook een museum. Mijn museum is van de zolder van mijn ouders met mij mee verhuisd naar het eerste echte huis waar ik zelf een zolder heb. Hij staat weliswaar op zolder maar er zitten kostbare herinneringen in uit mijn jeugd. Denk aan het geboortekaartje, een krant van 12 januari 1983, handafdrukjes, knutselwerkjes, diploma’s, buisjes, tanden, beugels enzovoorts. Kostbaar, dierbaar. Ik koester het en ben er blij mee dat mijn ouders een museum voor mij hebben gemaakt en bewaard.

Nu ik zelf drie kinderen heb, wil ik ook een museum maken voor later. Ik heb voor hen het ‘museum deluxe’. Ik bewaar de spullen in een mooie box die ik bij de geboorte (3 keer) heb gekregen bij een supermarkt. Een leuke vrolijke box! Alsnog, formaat halve bananendoos.

kinderspullen bewaren in koesterdoos museum

Welke kinderspullen bewaren?

De eerste spullen zitten er al in. Spulletjes van de couveuse-afdeling, diploma’s omdat ze uit de couveuse mochten naar de wieg. Kaartjes, uiteraard de krant van 27-10-2010 en nog véél meer. Het museum voor de jongens is eigenlijk al vol. En we zijn pas 4,5 jaar onderweg! Huh? Hoe kán dit, hoe hebben mijn ouders het gepresteerd mijn museum in al die jaren zo bescheiden te houden. Zónder dat ik het idee heb dat ik van alles mis!

 

LEES HIER: De kinderkamer opruimen doe je zo – je hele huis op orde in 6 weken

 

Inmiddels ben ik begonnen om alle knutselwerkjes maar in een aparte tas te bewaren. Voor elk kind een eigen tas. Foto’s, daar heb ik ook al een apart doosje voor. En o ja, ik heb ook nog een box (formaat bananendoos x 2) met daarin kleding. Zo schattig die kleertjes van toen ze zo klein waren. Zo leuk dat je drie dezelfde ieniemienie shirtjes hebt, maar dan elk in een andere kleur, dat kun je toch niet weg doen?!!

Als het met dit tempo doorgaat, zal ik snel voor elk kind een plank, en op den duur, een compleet eigen opbergrek hebben. Wel op zolder, natuurlijk. Ik hoop maar dat als ze later uit huis gaan ze een huis kopen met een grote zolder. Een zolder voor hun eigen museum!

Heb jij dezelfde problemen met bewaren? Of ben je juist heel rigoreus? Praat met ons mee op Facebook.

 moniek

Moniek Duijster – te Beest

Moniek (32) is getrouwd met Gerben en trotse moeder van de drieling Stijn, Daan en Pim. Geloof het of niet maar haar geluksgetal is 3! Nu de jongens naar de basisschool gaan, heeft ze meer ‘vrije tijd’. Tijd om creatief bezig te zijn, gezellig samen te zijn met vrienden en familie, te lezen of eens een begin te maken om alle verhalen op papier te  gaan zetten.

Al het goede komt in drievoud!

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Inspiratie, Trend

Auteur:

Moniek (32) is getrouwd met Gerben en trotse moeder van de drieling Stijn, Daan en Pim. Lees meer...