By 7 oktober 2014 Read More →

Koesterdoos

Help! Al mijn hele leven heb ik verzamelwoede maar sinds ik kinderen heb, wil ik echt alles bijhouden! Zou het niet geweldig zijn om in plaats van een saaie kartonnen schoendoos een vrolijk gepersonaliseerd koesterdoosje te maken…erg leuk om tijdens het eerste verjaardagsfeestje te laten rondgaan en daarna op een mooi plekje te bewaren en nog jaren te koesteren.

koesterdoos maken

Dit heb je nodig voor een koesterdoos :

  • Wijnkist met deksel
  • LakverfTextiellijm of boekbinderslijm
  • Leuke stofjes en lintjes
  • Vilt
  • Schaar, lat
  • Alle leuke spulletjes die je bijgehouden hebt: je zwangerschapstest en zwangerschapsboekje, baby’s eerste mutsje, de eerste sokjes, het geboortekaartje, doopsuiker, kaartjes.

Aan de slag
1. Verf het onderste deel van je wijnkist met lakverf

2. Meet het deksel en knip een leuk stofje uit, lijm het vast op het deksel met textiellijm. Je kan ook laagjes maken door verschillende stofjes op elkaar te plakken. Werk het mooi af met een lintje.

3. Knip de naam van je kindje uit in vilt en kleef ze op je stof. Je kan de doos ook opfleuren met een foto van je pasgeboren kindje. Tip: Typ de letters op je computer en print ze uit.

4. Vul je koesterdoos met je babyspulletjes om te koesteren. Geniet!

Leuke Tip: Op mijn blog Leuke Wereld vind je meer leuke DIY-tips voor mama’s en hun kindjes.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Lobke Gielkens woont samen met haar Lief Patrick en 2 prachtige kindjes Kobe (2010) en Frauke (2012) in het Belgische Puurs. Ze werkt als freelance journaliste voor het magazine van Femma en Steps Magazine. Haar ervaringen als creatieve, werkende mama schreef ze in 2013 neer in Het Leuke Mamaboek. In juni 2014 verscheen haar tweede boek Het Leuke Vakantieboek. En ook buiten de uren kan ze het schrijven niet laten. Op haar blog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze maakt, beleeft en spot binnen en buiten haar gezin. Op Instagram deelt ze haar familieleven, haar DIY-projectjes, haar gemakkelijke receptjes en haar liefde voor vintage en retro. Op Pinterest pint ze alles wat haar inspireert voor het maken van leuke dingen.