By 22 januari 2017 Read More →

Creatief en grappig kinderprogramma over mediteren en ontspannen

Druk, druk, druk, druk. Niet alleen wij hebben er last van, ook kinderen zijn tegenwoordig druk met school, hobby’s, spelen en vriendjes.

Regelmatig relaxen en het hoofd leegmaken is daarom ook voor hen belangrijk. We hebben al eerder verschillende artikelen geschreven over mindfulness en mindful zijn met je kind. Maar sommige kinderen spreekt dat misschien niet zo aan. SchoolTV.nl lanceert a.s. woensdag een nieuw programma wat me ook uitermate geschikt lijkt voor thuis. 

ReChill – kinderprogramma over mediteren en ontspannen

Schooltv heeft namelijk een nieuw programma met rapper en acteur Akwasi. (Wie? Ja, daar had ik ook last van! 40+ hè! 😉 ) Het programma heet Rechill en laat kinderen op  komische en inspirerende wijze kennismaken met mediteren en ontspannen. Oftewel ReChillen. Hierdoor krijgen kinderen beter grip op stress en hun emoties. Uit onderzoek blijkt dat kinderen door te mediteren meer zelfvertrouwen krijgen, hun concentratievermogen en creativiteit erop vooruit gaan, hun lichamelijke gezondheid verbetert en de kans op stress en angst afneemt.
 
 
Mediteren zweverig en saai? Nu niet meer! In ReChill krijgen kinderen tools om te mediteren en ontspannen op hun manier, wanneer zij dat zelf willen. Het programma bestaat uit 8 Doe-het-zelf sessies van ongeveer 7 minuten waarin Akwasi op zijn eigen creatieve manier de kijker ‘realtime’  trakteert op een portie ReChill. Elke aflevering heeft een thema, zoals piekeren, zelfvertrouwen of liefde. De oefeningen worden afgewisseld met grappige mantra’s, persoonlijke testimonials van kinderen, en leuke animaties met een wetenschappelijke introductie op de thema’s gemaakt door Mascha Halberstad. De sessies vragen geen voorbereiding en juffen en meesters opgelet: de lessen zijn uitermate geschikt om klassikaal in te zetten. Dus misschien iets om in te zetten voor je drukke klas?
 
Vanaf 25 januari komt er 8 weken lang iedere woensdag een nieuwe ReChill-aflevering online op www.schooltv.nl/rechill. De serie wordt afgetrapt met een live-sessie op woensdag 25 januari om 11.45 uur. Iedereen in Nederland kan meedoen via het Facebook- en YouTube-kanaal van Schooltv.nl.
 
Bekijk hier de preview:
 

Meer informatie: www.schooltv.nl/rechill

 
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.