10 Mindfulness tips voor ouders

Eva Brobbel, auteur van de Mindfulness Box, laat zien dat Mindfulness vooral iets is wat je dóet. Haar pas verschenen box bevat dan ook allerlei praktische tips en opdrachten. Ze stelde voor ons 10 tips samen om in het dagelijks leven meer aandacht te hebben voor het hier en nu.

10 mindfulness tips voor ouders

10 Mindfulness tips voor ouders

#1 Doe één ding tegelijk en doe dit met je volle aandacht. Dat is niet alleen effectiever, maar ook veel prettiger voor je gemoedstoestand.

#2 Ga bij momenten van stress, angst of boosheid altijd eerst met je aandacht naar binnen. Haal een paar keer diep adem en breng je aandacht naar je lichaam. Eerst voelen, daarna pas reageren. Je zult merken dat je milder kunt zijn als je niet op de piek van de emotie reageert. Het ouderwetse tot 10 tellen werkt echt.

#3 Het hoeft niet perfect. Laat de controle los en laat je kinderen zien dat jij ook fouten maakt en dat dat helemaal niet erg en zelfs leerzaam is. Daar worden het later hele flexibele mensen van.

#4 Begin met mediteren. Ook 5 minuten per dag is al effectief. Zet een app op je telefoon, bijvoorbeeld die van Buddhify (€4,99) of VGZ (gratis), en kom dagelijks even tot rust in alle hectiek.

#5 Ga naar buiten! Lekker de bossen in of naar het strand. De natuur nodigt je uit om je zintuigen te openen, waardoor het heel makkelijk is om in het moment te zijn en te ontspannen.

#6 Neem voor het slapen gaan de dag door met je kinderen en laat ze 3 dingen benoemen die goed zijn gegaan of waar ze blij mee zijn en 1 ding dat beter kon. Zo creëer je niet alleen een moment van aandacht voor je kids, maar leer je ze ook communiceren over emoties. Sluit af met iets positiefs.

#7 Bouw momenten van ontspanning in. Zet ze in je agenda, regel een oppas en ga lekker naar de sauna, de bioscoop, sporten of uit eten. Juist als het heel druk is, is ontspanning essentieel.

#8 Ben je ’s avonds moe of uitgeput? Ga dan gewoon lekker vroeg naar bed. Geen smartphone, geen televisie, maar even unpluggen en opladen. Die was komt morgen wel.

#9 Lukt het allemaal even niet? Gebruik dan het mantra: ‘het is goed zoals het is…alles is oké’ en accepteer gewoon wat het is. Emoties zijn onderdeel van ons leven, dus ook zij verdienen aandacht. Je zult merken dat, als je ze echt even doorvoelt, ze net zo snel weer verdwijnen als ze gekomen zijn.

#10 Wees dankbaar! Voor alle mooie momenten van genieten, van vallen en opstaan, van leren, van plezier en liefde. En spreek die dankbaarheid zo vaak mogelijk uit naar je omgeving, ook naar je kinderen.

mindfulness box

Mindfulness Box
Speciaal voor iedereen die het lastig vindt om de pure eenvoud van het moment vast te houden heeft Eva Brobbel de Mindfulness Box bedacht. Een doosje vol inspiratie, geheugensteuntjes en wijsheden van grote en kleine denkers om actief mee aan de slag te gaan. Zodat je iedere dag op je eigen manier mindful kunt zijn. Het doosje bevat o.a. een minfulnessboekje met de basis, tips en schrijfopdrachten, 24 geïllustreerde quote kaarten, kracht- en oefenkaarten en schattige envelopjes. *Zucht* wat fijn!

Meer informatie en bestellen: Mindfulness Box

[ssba]
Posted in: Lifestyle

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.