By 6 augustus 2016 Read More →

Deze apps voor de vakantie vinden wij erg leuk!

Ik heb enigszins een haat-liefde verhouding met onze tablet. Ik verfoei hem soms, omdat ik vind dat Job er te makkelijk naar grijpt. En ik verfoei hem ook regelmatig, omdat ik er zelf te snel naar grijp. Maar het is soms ook zo makkelijk…

Omdat je nog even dat ene zakelijke telefoontje moet plegen of omdat je bijvoorbeeld onderweg naar je vakantiebestemming bent in de auto, trein of vliegtuig. Een tablet is best handig als alle activiteiten die ik heb bedacht voor onderweg niet meer werken en de verveling echt toeslaat.

Tablet is toch wel erg handig!

Op zulke momenten vind ik de tablet dus echt een uitkomst! Vast niet heel pedagogisch verantwoord. Ik vraag me soms ook weleens af hoe onze ouders dat deden als we twee volle dagen in de auto zaten op weg naar onze vakantiebestemming in Spanje. Je herkent het vast! 😉 Tijd voor een lijstje met wat wij momenteel de leukste apps vinden.

Leuke apps voor de vakantie 

# Toca Nature

Toca Boca ken je ongetwijfeld. Wij zijn thuis dol op hun apps. De meeste apps zijn betaald. Toca Kitchen is wel gratis (Android en iOs) en regelmatig worden hun apps als ‘app van de dag’  gratis aangeboden. Beetje in de gaten houden.

Toca Nature vind ik een van de mooist vormgegeven apps. Je kunt hierin zelf een fantasiewereld creëren. Tover bergen en meren en plant bomen. De bomen trekken weer dieren aan die je moet voeden. Vervolgens moet je zelf op zoek naar het juiste voedsel om uiteindelijk vrienden met ze te worden. Een super kindvriendelijke app, die zeker in dit rijtje thuis hoort.

leeftijdscategorie: 6 tot 8 jaar – prijs: 2,99 euro –  download: Android en iOS

# NS KidsApp

Ga je deze zomer nog met de trein? Download dan de gratis en nieuwe app van NS. In de NS KidsApp maakt je kind samen met de virtuele monsters Oei en Knoei de film ‘Met Oei en Knoei op de grote gekke treinreis’. Kinderen zijn zowel acteur als cameraman. De treinreis wordt zo nog leuker. Plus: je bent op een hele leuke manier samen bezig met je kind.

Maak met je video kans op leuke verrassingsuitje

Je kunt je eigen film privé op de filmrol van je eigen telefoon of tablet zetten, maar je kunt hem ook delen op social media. Doe je dit tot en met 10 augustus en plaats je er #nskids bij, dan maak je ook nog kans op een verrassingsuitje met de trein voor de hele familie (maximaal vijf personen), die bestaat uit toegangskaarten van de bestemming en uiteraard treinkaartjes van én naar de bestemming. Je mag zo vaak mee doen als je wilt.

leeftijdscategorie: 3 tot 12 jaar – prijs: gratis –  download:  en

https://youtu.be/7viInJ5Vzh0

# Dr. Pandaboerderij

In Dr. Panda Boerderij leren kinderen over het leven op de boerderij en het maken van producten. Van tarwe groeien tot brood bakken, van fruit plukken tot jam maken, kinderen kunnen het allemaal doen en zien in deze nieuwe app! Naast het leren over het ‘boer-tot-bord’ principe, kunnen kinderen de dieren verzorgen en klanten blij maken in de boerderijwinkel. Blije klanten geven in ruil materialen om de boerderij uit breiden, waardoor er telkens weer iets nieuws te ontdekken valt!

leeftijdscategorie: vanaf 6 tot 8 jaar – prijs: 2,99 – download Android en iOs

# Wie ben ik?

De online versie van ‘wie is het?’ Ik vond dit vroeger zelf al een leuk spel. Ook nu nog, spelen we het thuis regelmatig het (fysieke) spel. Voor iOs is er ook een spel wat je alleen kan spelen tegen de computer. Het wordt hier regelmatig gespeeld. Er is een gratis versie en een betaalde versie. Bij de gratis versie heb je onderin een reclamebalk. Wij vinden dat niet zo storend. Bij de betaalde versie (0,99 euro) kun je op verschillende niveaus spelen en tegen meerdere vrienden.

leeftijdscategorie: vanaf 4 jaar – prijs: gratis – download iOs

wie ben ik app

#Where’s my water?

Swampy de alligator leeft in het riool onder de stad. Hij is een beetje anders dan zijn soortgenoten. Hij is nieuwsgierig, aardig en gek op het nemen van een douche na een harde werkdag. Maar er zijn problemen met de buizen en Swampy heeft jouw hulp nodig om water naar zijn douche te leiden! Help Swampy door water naar zijn kapotte douche te leiden. Elk level is een uitdagende puzzel met levensechte mechanismen. Graaf door de grond om vers water, vies water, giftig water, stoom en modder te leiden door steeds moeilijker wordende scenario’s! Iedere druppel telt!

In de gratis versie (Android en iOs ) zitten ongeveer 15 puzzels. Bevalt die je? Dan is de betaalde versie (2,19 euro Android en 1,99 euro iOs) ook een aanrader met >500 puzzels. Let op dat je in de gratis versie de in-app aankopen blokkeert, voordat je je kind laat spelen.

leeftijdscategorie: vanaf 4 jaar – prijs: gratis – download Android en iOs

# Zapp tekenapp

Met de Zapp Tekenapp kunnen kinderen van 2 tot 6 jaar en kinderen van 6 tot 12 jaar meedoen aan verschillende tekenopdrachten. Je krijgt je eigen tekenboek. Er zitten sjablonen in met uitdagende opdrachten, maar ook vrij tekenen is mogelijk. Ook kun je meedoen aan verschillende opdrachten van de NPO Zapp programma’s. Misschien zie je jouw tekening wel terug op televisie!

leeftijdscategorie: 2 tot 12 jaar – prijs: gratis – download Android en iOs

https://youtu.be/1mm1FyIPEOE

# Thinkrolls 2 

Thinkrolls 2 is een logica puzzelspel voor kinderen van 3 tot 9 jaar. Ze oefenen hun logisch denkvermogen met steeds lastiger wordende puzzels. Kinderen moeten al hun vernuft gebruiken om 32 moedige personages te navigeren door 270 levels van steeds ingewikkeldere doolhoven (135 voor 3 tot 5 jaar en 135 voor 5 tot 9 jaar). Mooi ontworpen en fijn en uitdagend om te spelen.

leeftijdscategorie: 3 tot 9 jaar – download Android (2,99 euro) en iOs (3,99 euro)

#Pokémon GO app

Ik kan me haast niet voorstellen dat deze app nog toelichting nodig heeft. 😉 ’n Super leuke app waarbij kinderen buiten op zoek gaan naar Pokémons. Weet je echt niet waar ik het over heb? Lees dan de Pokémon beginnersgids op iCulture, die je introduceert in de wereld van Pokémon GO.

Daniëlle schreef er overigens eerder al een leuke blog over. Het zorgde er in ieder geval al voor dat haar zoon met autisme buiten speelt. Houd je MB’s wel in de gaten als je geen gebruik kunt maken van wifi, want voordat je het weet heb je een torenhoge rekening. En ook hier geldt: blokkeer je in-app aankopen als je niet voor een financiële verrassing wilt komen te staan.

leeftijdscategorie: > 9 jaar – prijs: gratis – download Android en iOs

Veel speelplezier!

> Lees ook ons eerdere artikel: 10 apps voor kidsvermaak onderweg

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie, Digi, Trend

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.