By 5 december 2014 Read More →

10 apps voor kidsvermaak onderweg

De tablet is een must-have in elk huishouden: zo’n twee op de drie jonge gezinnen heeft er één. Maar de tablet is ook een welkome gadget in de gezinsauto om ook daar voor de nodige rust, pret en educatie te zorgen. Vogel’s deelt met je de TOP 10 apps voor onderweg. Voor elke leeftijd en elk type kind wat wils.

10 apps voor onderweg

Slaapkop 
Lekker wegdoezelen tijdens een lange autorit? Kindertube biedt meer dan zesduizend filmpjes en liedjes aan voor alle leeftijden. Zaai, Klokhuis, Buurman en Buurman, Hello Kitty en nog veel en veel meer. Beschikbaar voor Android, gratis.

Bijdehandje 
Kinderen hebben een olifantengeheugen. En dat ijzersterke koppie kunnen ze in de auto trainen met leuke memory-apps. Door de verschillende niveaus is het spel geschikt voor alle leeftijden. Er zijn genoeg memoryspellen beschikbaar in de App Store. Zoals ‘Memory voor kinderen en kleuters’ voor iOs en ‘Kids Memory’ voor Android, gratis.

Lekkerbek
 Sushi’s rollen, donuts bakken of een fruitshake maken? Kinderen leren koken met Sara’s Kookcursus en verdienen sterren met hun recepten. Omdat het een gesproken spel is, kunnen jonge kinderen die nog niet (goed) kunnen lezen ook meespelen. Leuk voor jongens en voor meisjes en beschikbaar voor iOs en Android, gratis of 1,79 euro.

Creabea
 Bijna net zo lekker als echt met je vingers in de klei. Kids (en volwassenen op de achterbank) kunnen hun creatieve ei kwijt met deze pottenbakken-vazen-schilderen-en-veilen-app. Extra leuke service: de creatie kun je 3D laten uitprinten en thuis laten sturen. Beschikbaar voor iOs en Android, gratis of 4,49 euro.

Puzzelaar
 Kinderen raken nooit uitgepuzzeld met de puzzels van Tozzle die regelmatig nieuwe spellen toevoegt. Meer dan veertig leuke puzzels met verschillende thema’s voor elk niveau. Allen beschikbaar voor iOs,2,99 euro.

Stuiterbal
 Deze kikker met een missie is op zoek naar zijn prinses om zelf tot prins gekust te worden. De kids kunnen hem helpen zijn missie te volbrengen door alle levels uit te spelen. Ook de kleinsten kunnen meespelen: tik de kikker als hij in beeld verschijnt, als hij van kleur verandert of moet springen, dat is Tap the Frog in een notendop. Diverse frog-spellen voor iOs (1,99 euro) en Android (gratis).

Renner Hij blijft leuk. Het spel Subwaysurfers. Ren en spring over treinen en blijf uit de handen van de boze bewaker. Verzamel zoveel mogelijk munten tijdens je vlucht. Gratis voor Android en iOs.

Rekenwonder 
Tafels oefenen was nog nooit zo leuk als met Rekenblobs. Ook nog een slimme app ook, want Rekenblobs herkent met welke tafels je kind moeite heeft en laat deze vaker terugkomen. Beschikbaar voor iOs (1,99 euro) en Android, gratis.

Brutaal aapje
 Bru-taal is een prijswinnende educatieve app van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor kids die een duwtje in de rug kunnen gebruiken met taalvaardigheid. Door het verhaal te volgen en de oefeningen te doen, hebben de kids helemaal niet door dat ze bezig zijn met taal. Het kofschip leren was nog nooit zo leuk! Alleen beschikbaar voor iOs, 5,99 euro.

top 10 apps achterbank

Dromer
 Reis met een raket door het heelal en leer alle planeten kennen. Planetenreis is een spel bij uitstek voor kids die dromen over de melkweg of een droombaan als astronaut. Alleen beschikbaar voor iOs, 0,99 euro.

Nog meer tips voor op de achterbank

*Bron: CBS

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Trend

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>