Zo wordt met de trein gaan nog leuker!

Kinderen en treinen. Het blijft een magische combinatie. Job toetert elke keer als we een trein zien in mijn oor: “Kijk een trein!” Ons provinciaaltje riep zelfs twee jaar geleden in Amsterdam ‘kijk een trein!’, toen er een tram langs kwam. Dat verschil hebben we hem indertijd maar snel uitgelegd. 😉

Omdat wij in een dorp wonen zonder treinstation, gaan we niet zo heel vaak met de trein. Zo’n uitstapje is dus ook iets waar Job zich erg op verheugt. De wereld die langs je heen flitst, er valt zoveel te zien. Job benoemt dan ook enthousiast alles wat hij ziet. Vaak tot groot vermaak van de andere mensen in de coupé. Afgelopen weekend hadden we een feestje van ons neefje Pepijn. De terugweg ging, tot grote vreugde van Job, met de trein.

NS Kids Vrij

NS Kids Vrij: kinderen reizen gratis

Als we met de trein gaan, koop ik voor Job een railrunner-kaartje voor 2,50 euro, zelf gebruik ik mijn OV-chipkaart. Dat is dus de laatste keer geweest. Want wat dit provinciaaltje niet wist, is dat kinderen van 4 tot en met 11 jaar gratis (mee)reizen met . Dat geldt zelfs tot drie kinderen per volwassene met een geldig vervoersbewijs. Het NS Kids Vrij abonnement is geldig tijdens de spitsuren, de daluren én in het weekend. Het enige wat je moet doen is (per kind) een gratis  aanvragen. Er zitten nog meer voordelen aan vast. Wat dacht je van: gratis 4 x per jaar het blad ‘Spoor’ met leuke (kids)aanbiedingen ontvangen en soms zelfs gratis of met 34 procent korting reizen in de bus, tram en metro door heel Nederland. Onnodig om te zeggen: ik heb direct een OV-chipkaart voor Job aangevraagd.

Met je kind reizen in de trein is nu nog leuker!

Zoals gezegd, geniet Job sowieso al erg van de trein, maar NS heeft iets bedacht wat reizen met de trein voor kinderen nog leuker maakt: ! Afgelopen zondag probeerden Job en ik de app samen uit. In de NS KidsApp maakt je kind samen met de virtuele monsters Oei en Knoei de film ‘Met Oei en Knoei op de grote gekke treinreis’. Kinderen zijn zowel acteur als cameraman. Met mijn iPhone ging Job aan de slag.

NS KidsApp

De NS KidsApp is een app die zowel ouders als kinderen regieaanwijzingen geven om een film te maken samen met Oei en Knoei. Download de app thuis al even. Vervolgens start je de app in de trein met het invoeren van de naam van je kind en de eindbestemming. Je kind krijgt per scene aanwijzingen. Bijvoorbeeld: waar je moet staan of wanneer je moet springen. De ene keer kan je kind zelf filmen, de volgende keer moet je kind als acteur optreden en film jij als vader of moeder. Samen met Oei en Knoei speel je de film en moet je kind reageren op speciale effecten. Je kunt zes scenes spelen en die worden samen gecomprimeerd tot een filmpje van ongeveer 2 minuten.

We hebben de grootste lol gehad. Het grappige is dat Job soms aanwijzingen kreeg om iets te doen, maar niet goed snapte waarom. Na elke opgenomen scene kun je die scene terugkijken en valt het kwartje direct op zijn plaats. Vooral het stukje waar Knoei iets heel vies deed op de treinbank (echte kinderhumor 😉 vond Job hilarisch. Bekijk hier Job’s filmpje.

https://youtu.be/7viInJ5Vzh0

Deel je eigen film van NS KidsApp op social media en win!

Je kunt je eigen film privé op de filmrol van je eigen telefoon of tablet zetten, maar je kunt hem ook delen op social media. Doe je dit tot en met 10 augustus en plaats je er #nskids bij, dan maak je ook nog kans op een prijs. Vier weken lang worden er iedere week 3 prijswinnaars gekozen. Zij winnen een verrassingsuitje met de trein voor de hele familie (maximaal vijf personen), die bestaat uit toegangskaarten van de bestemming en uiteraard treinkaartjes van én naar de bestemming. Je mag zo vaak mee doen als je wilt.

Je kunt NS KidsApp  en .

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie, Er op uit, Thema

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.