By 7 september 2016 Read More →

4 tips voor moeders die borstvoeding geven of willen geven

Oh jee, welke borst is nou alweer aan de beurt? Hoe laat was eigenlijk de laatste voeding?! Borstvoeding (in mamaland ook wel BV genoemd) mag dan voor de meeste moeders wel een natuurlijk geschenk zijn, maar je moet er – zeker in het begin – wel je (slaap)hoofd bij houden!

Borstvoedingsboekje

Vandaag lanceren we daarom in de Boezemvriend in Amsterdam‘ ons ‘Borstvoedingsboekje’ . Het is onder andere een handig dagboek is waarin je alle voedingen en aanverwante baby business, zoals kolfsessies en slaapjes én de hoogtepunten van de dag kunt bijhouden.

pagina uit het Borstvoedingsboekje

© Lightstyle Creations

Naast de planner vind je ook ontspanningsoefeningen, gedichtjes en talloze tips die zijn opgesteld in samenwerking met de ‘BV-goeroe’ van Kirstin. Die tips zijn overigens niet bedoeld om problemen, zoals teveel of te weinig moedermelk of tepelkloven op te lossen. “Borstvoeding geven is persoonlijk maatwerk, is ook onze ervaring. Daarom adviseren we je bij problemen altijd een lactatie-deskundige in te schakelen”.

Speciaal voor Moodkids geven we 4 tips voor het begin van de borstvoedingsperiode.

4 tips voor moeders die borstvoeding geven

1# Blijf in dat bed!

Gun je baby en jezelf alle tijd om te herstellen van de bevalling en geniet ervan de eerste drupjes borstvoeding aan je kindje te geven. Het begin is gemaakt. Blijf als het even kan, minimaal twee dagen in (en bij) je bed. Maak in het geval van meer kinderen duidelijke, liefdevolle afspraken rondom het ongestoord voeden.

2# Wees lief voor jezelf

Perfectie en snelheid kun je loslaten als het gaat om moederschap. Dan weet je het vast. En borstvoeding kiest helemaal haar eigen tempo. Het kan negen tot twaalf weken duren voordat je borsten de benodigde hoeveelheid melk aanmaken! Zit het tegen? Schakel tijdig deskundige begeleiding in. En hang – als steuntje in de rug – deze woorden boven je bed: Ik ben de beste moeder voor mijn kind.

3# White spot hier

Hoe verleidelijk het ook lijkt, whappen of social media veroorzaken onnodige onrust voor jou en je baby aan de borst. Hij of zij voelt gewoon dat je er niet met je volledige aandacht bij bent. Geef je gewoon over en bivakeer in je eigen zorgvuldig gecreëerde white spot. Observeer je kindje tijdens het voeden en voel wat het voeden met je lichaam doet. Zo maak jij je het borstvoeden steeds meer eigen, slok na slok.

4# Ja, ja de voedingspads

Leuk al die brelfies, maar wat als jij het nu eenmaal moeilijk of eng vindt om in het openbaar te voeden? Relax! Een flesje afgekolfde melk in een koeltasje mee kan ook he? En dan zelf even met de handkolf naar het toilet (of een ander rustig plekje) om in ieder geval de ergste druk eraf te kolven, als ze echt op springen staan.

Liever toch buitenshuis live voeden? Zoek naar een rustig plekje (of vraag erom). Draag jurkjes of tops die je makkelijk kunt openen. Kirstin zweert bij een XL hydrofiele doek om over haar schouder te draperen en haar borst en baby deels mee te bedekken. Zo drinkt hij stukken rustiger dan zonder en voelt zij zich ook ontspannen. En… neem altijd voedingspads mee! Weet je nog dat je in dat leuke koffietentje zat en je met je ene borst voedde, terwijl je andere borst spontaan een overstroming veroorzaakte?

Het Borstvoedingsboekje is voor € 12,99 euro te koop via lightstylecreations.nl. Je kunt Borstvoedingsboekje ook volgen via Instagram.

boekentip borstvoedingsboekje

Winnaars Borstvoedingsboekje

We geven bij MoodKids 3x ons ‘Borstvoedingsboekje’ weg. Een leuk cadeautjes voor een zwangere of net bevallen vriendin of uiteraard voor jezelf.

Gefeliciteerd, Anne Dierselhuis (De Lutte), Levi Swaters (Zutphen) en Rika Bekkema (Oosterhesselen)!

Kirstin en Fidessa sturen de boekjes naar jullie op!

 

Kirstin Hanssen en Fidessa Docters van Leeuwen Kirstin Hanssen en Fidessa Docters van Leeuwen

Kirstin en Fidessa  ken je wellicht van het boek Slaapyoga waar we al eerder over hebben geschreven. Met hun bedrijf Lightstyle Creations hebben ze als doel om “meer leven uit je leven te halen”.

‘Zelf-bewust-zijn’ helpt om obstakels zoals angst, stress, onrust, sleur, slapeloosheid of een algeheel gevoel van zinloosheid onder ogen te komen en te zien of er verandering mogelijk is. Daardoor kun je op lichtere wijze je potentie – ofwel jouw unieke rol in dit leven – zo volledig mogelijk ontwikkelen.

Meer weten? www.lightstylecreations.nl

alle illustraties in dit artikel © Lightstyle Creations

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Dit artikel is geschreven door een gastblogger. In het artikel staan een of meerdere links naar de betreffende blogger website. Klik er eens op en laat je inspireren!