By 29 september 2015 Read More →

Zo kom je in 10 minuten van je oververmoeidheid af

Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen, auteurs van het boek Slaapyoga, hebben de traditionele oosterse methode yoga nidra gemoderniseerd tot een korte, voor iedereen toegankelijk versie. Slaapyoga! MoodKids vroeg Fidessa en Kirsten naar hun top 10 van voordelen die slaapyoga je opleveren. We delen ze graag met je:

10 voordelen van slaapyoga:

#1 Een meer uitgeslapen gevoel na 10 minuten slaapyoga in de ochtend (vaak komt dat gevoel nog meer tot stand naarmate de ochtend vordert, het besef dat je – ondanks een slechte nachtrust – geen/veel minder geestelijke en/of fysieke zwaarte voelt)

#2 Helderder en scherper van geest (meer overzicht in lastige situaties)

#3 Een betere concentratie en meer creativiteit

#4 Minder suikerbehoefte of cravings, want je lijf is uitgeruster en je neigt minder naar ‘oppeppers’

#5 De beoefening van slaapyoga duurt zo’n tien minuten en die vliegen werkelijk voorbij als je het ondergaat. Doordat de duur zo kort is, kun je ook meerdere malen per dag slaapyoga inzetten voor nog meer resultaat, bijvoorbeeld wanneer je thuiskomt van een drukke dag op het werk of na een dag weg met het gezin. Voordat je weer verder gaat met het dagelijkse huishouden en familiegebeuren, trek je jezelf even terug om op te laden.

#6 Een groter bewustzijn van je lichaam, het gevoel meer in je lijf in plaats van in je hoofd te zitten.

#7 Minder snel geïrriteerd of boos en milder naar je kinderen toe.

#8 Snel en effectief! Ideaal voor drukbezette mensen.

#9 Een zeer toegankelijke alternatief voor klassieke meditatie waarvoor je eigenlijk niks hoeft te doen, behalve stil te liggen, te luisteren en te relaxen (wat automatisch gebeurt), bovendien is er geen ervaring met yoga of meditatie nodig.

#10 Een extra verdiepende ontspanningsmethode na een yogaklasje of yoga home video.

Slaapyoga voordelen

Wij ondergingen een week lang iedere ochtend 10 minuten slaapyoga: “Mijn jongste van 4 wordt nog steeds iedere nacht wakker. In 10 minuten zo’n 3 uur slaap inhalen, dat leek me dus wel wat. Ik had echter niet gedacht dat yoga bij me zou passen, maar ik vond het heerlijk! 10 minuten stilliggen, luisteren en me ontspannen. Ik voelde me na slaapyoga echt alsof ik uitgeslapen opstond en de hele dag aankon. Ik ga dit zeker volhouden!”

We kunnen dus alleen maar zeggen: onderga Slaapyoga zelf! Probeer het eens een paar dagen achter elkaar uit en bemerk het verschil.

Voor meer informatie: Slaapyoga

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.