By 4 september 2014 Read More →

Herfstsprookjes + Kleurplaat

Als buiten de eerste blaadjes oranje beginnen te kleuren begint het te kriebelen. Dan wil ik naar het bos om bladeren, eikeltjes en kastanjes te zoeken. De geur van natte grond en paddestoelen kruipt in mijn neus en samen met het peutermeisje zie ik achter elke boom een puntje kaboutermuts. We zingen liedjes over roodkapje en griezelen bij het horen van een krakende tak. De herfst veranderd het bos in een magisch sprookjeswoud.

In een zakje nemen we wat blaadjes, nootjes en takjes mee naar huis om poppetjes en spinnenwebben van te maken. Zo nemen we de sprookjeswereld van het bos mee naar huis. En na het knutselen is er dan natuurlijk nog tijd voor het lezen van een mooi sprookjes verhaal.

herfst knutselen

Wil je zelf ook een stukje sprookjesbos in huis halen? Maak dan ook een echt kastanje spinnenweb of leef je uit op het kleuren van de Moodkids roodkapje kleurplaat.

roodkapje kleurplaat

Voor het maken van een spinnenweb heb je nodig:

  • Kastanjes
  • Sateprikkers
  • Gekleurde wol

Hoe ga je te werk:

Het maken van zo’n spinnenweb is heel simpel. Je neemt een dikke kastanje en wat sateprikker. De prikkers steek je in een cirkel rond de kastanje (het lijkt een beetje op de zon). Vervolgens wikkel je een mooie gekleurde draad om en om over de prikkers heen, net zo lang tot je een groot web hebt gekregen. Dit web kun je vervolgens fijn voor het raam van je kamer hangen.

Knutselen Herfst

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Grietje tekent en schrijft met hart en ziel en woont samen met het peutermeisje (2011) en manlief in hartje Den Haag. Volgens haar papieren is zij historica en mediator maar vanuit haar hart is zij tekenares. In het dagelijks leven wordt Grietje blij van de natuur, van boeken en van sprookjes en met regelmaat „strooit” zij tekeningen in het rond. Op haar blog Fotootjevandaag schrijft zij over de kleine „normale” dingen die het leven zo bijzonder maken en schrijft zij korte, geïllustreerde verhalen.