By 29 januari 2015 Read More →

Superhelden ketting maken

Ok, we hebben een cape en we hebben een masker. What’s next om de superhelden outfit af te stylen? Mijn kind wilde graag het logo van haar superheld en dan ook nog graag de meisjes variant. Omdat ze een vriendje te spelen had, maakten we ook voor hem een superhelden ketting.

strijkkralen superhelden

superheld strijkkraal patroon

Wat heb je nodig voor een superhelden logo ketting?

  • strijkkralenplank (minimaal 20 x 20 puntjes)
  • strijkkralen
  • strijkkralen strijkvel, strijkplank & strijkbout
  • leuk touwtje of veter als ketting
  • klein stukje ijzerdraad en een tangetje
  • download het gewenste strijkkralen patroon en print deze uit

Hoe maak je het?

  • Laat je kind aan de hand van de geprinte download het logo maken van strijkkralen. Mijn dochter en vriendje konden dit al prima alleen. Leg ze uit hoe ze rij voor rij moeten werken, van links naar recht. Een knoop of potlood voor elke rij laat ze focus houden op de juiste rij. Hier hoorde je dus hardop: 1,2,3 rode, 1,2 zwarte etc 😉
  • Alle strijkkralen op de juiste plek? Dan mag jij de strijkkralen strijken. Het handigst is om de strijkkralen aan beide zijden te strijken. Aangezien ze als ketting worden gedragen, zitten ze dan net iets steviger op hun plek.
  • Na het strijken knip je een kort stukje ijzerdraad af en steekt dit in het midden van de tweede rij door een gaatje. Maak met de ijzerdraadjes een haakjes waar je de ketting/veter doorheen kan halen.
  • En klaar is je superhelden logo ketting!
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Superhelden

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.