Met de Kleine Huispiet creëer je een nieuwe familietraditie

Soms ontvangen we mails over initiatieven waar ik persoonlijk heel enthousiast van word. De mail van vriendinnen Kim van Aarle & Joyce van de Pas is er zo één. Het heeft te maken met Sinterklaas.

Ik ben dol op deze periode en waarschijnlijk (of beter gezegd: hopelijk) dit jaar nog met een believer thuis! Kim kocht twee jaar geleden in Amerika een ‘Elf on the Shelf’. Een nieuwe familietraditie rond kerst. Zodra een gezin een huiself adopteert en de elf een naam geeft, wordt hij magisch. En kan hij elke nacht naar de Noordpool vliegen om verslag te doen aan de kerstman van alle familiegebeurtenissen. Kim’s gezin viert kerst en de huiself ‘Happy’ werd dan ook snel geadopteerd.

In Nederland leeft Sinterklaas meer dan de Kerstman. En waarom dan niet dezelfde traditie voor de Sinterklaasperiode in een nieuw jasje in Nederland lanceren? Zo ontstond de Kleine Huispiet.

> Lees ook: Dit is een manier om het Sinterklaas geheim te onthullen

De Kleine Huispiet 

Als gezin adopteer je een huispiet. Na ontvangst van het boek en de huispiet (knuffel) geef je de huispiet online een naam. Via mail ontvang je vervolgens een adoptiecertificaat en een brief van Sinterklaas. Hiermee wordt hij magisch. Iedere nacht glipt de Huispiet het huis uit om verslag uit te brengen aan Sinterklaas om zo het Grote Boek aan te vullen. In de ochtend is hij weer terug in je huis. Maar ja, waar is hij gaan zitten? En heeft hij wat uitgehaald?

Wat een leuk nieuw initiatief! Haal de Kleine Huispiet in huis tot en met 5 december en laat hem allerlei avonturen beleven. Zeker weten dat je nieuwe Sinterklaas tradities creëert. Lees er hier meer over.

Wat ik het leuke aan dit concept vind, is dat de Sinterklaas-gedachte centraal staat. Zonder dat alleen maar draait om de schoen zetten en cadeautjes. Je kunt je eigen verhaallijn ontwikkelen, thuis (of op school!) kleine grapjes uithalen en zo een hele geweldige sfeer opbouwen rond Sinterklaas. In het bijbehorende boek staat in rijmvorm (in verband met kleine kinderen is dat de beste vorm èn ook nog eens passend bij Sinterklaas) de traditie verteld. En ja, de huispiet anticipeert alvast op de nieuwe kleuren piet. Kijk maar!

de_kleine_huispiet_new

> Doe je mee? Win een My Little Pony en ontvang deze voor 5 december!

Een Kleine Huispiet bestellen? 

De Huispiet plus het boek kun je bestellen voor € 29,95 in de webshop van de Kleine Huispiet. T/m zondag a.s. (13 november 2016) te bestellen met 4,95 euro korting met de code: “Topwijs”.

Meer info?

Check www.dekleinehuispiet.nl of bekijk deze video

https://www.youtube.com/watch?v=M9qshb74K_w

[ssba]
Posted in: Sinterklaas

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.