Gevonden! Mijn oude speelgoed!

Ik was als klein meisje niet zo heel erg van de poppen en ander ’typisch’ meidenspeelgoed. In tegenstelling tot mijn zusje die haar ‘Bonny’ overal mee naar toe sleepte en zelfs een zitje en wiegje had. 

Ik was binnen liever bezig met constructiemateriaal en vooral buiten spelen vond ik heerlijk. Hutten bouwen in het stro op de boerderij tegenover ons, voetballen met de buurjongens en portemonneetje trekken waren wél mijn favo bezigheden. En paarden, daar was ik ook gek op!

Een nieuwe generatie

Mijn moeder heeft bijna al ons speelgoed nog bewaard. Als Job bij haar speelt en ik kom hem ophalen, dan speelt hij regelmatig met ons oude speelgoed. Ik zeg bewust ‘ons’ wat mijn zusje en ik claimen regelmatig allebei speelgoed! 😉  Ik moet eerlijk bekennen dat ik het heel erg leuk vind. Ik heb weleens op mijn moeder gemopperd waarom ze in hemelsnaam al dat speelgoed bewaarde en elke verhuizing weer meesleepte. Maar als ik Job er nu mee zie spelen, roept het zoveel leuke herinneringen op. Zo af en toe ontdekt ze weer wat nieuws en brengt ze dat mee naar ons huis. Job vindt het geweldig. Soms zie je ronduit de verbazing op zijn hoofd. Dat zijn moeder daarmee speelde! Zo grappig!

Mijn eigen My Little Pony

Nog niet zo lang geleden kwam mijn moeder met mijn aanzetten. Ineens kwamen alle herinneringen terug. Dat was nou wel echt een girly ding waar ik gek op was. Ik was het helemaal vergeten.

Mijn zusje en ik kregen er begin jaren 80 allebei één voor Sinterklaas. Zij kreeg een lieve versie met roze golvende manen en staart. Ik kreeg een stoere eenhoorn met regenboog manen en staart. En een zilveren maan op zijn achterflank. Met een kammetje en een knipje in de vorm van een sterretje. Eindeloos kamde ik de manen en staart, maakte er vlechtjes in. Deze stoere eenhoorn combineerde ook perfect met mijn andere speelgoed. Want een eenhoorn was magisch.

Ik heb een moeder die veel bewaard. Hartstikke leuk, want nu speelt mijn zoon daar vaak weer mee. Mijn My Little Pony pimpten we tot een My Super Pony met een stoere cape. Een mal daarvoor kun je hier gratis downloaden.

Magisch

Enthousiast vertelde ik dit alles aan Dennis en Job. Zoonlief trok al snel een vies gezicht, want categorie ‘meisjes-speelgoed’. Dat begint bij hem als 8-jarige steeds meer een dingetje te worden. Ik vertelde hem hoe blij ik er destijds mee was. Dat dit een super stoere versie is. Dat men zegt dat de eenhoorn allerlei magische krachten heeft. Dat hij giftig water kan zuiveren met zijn hoorn. Langzaam zag ik z’n interesse ontstaan…

My Super Pony

Job maakte als grapje dat mijn magische dus eigenlijk een My Super Pony was. Dat inspireerde mij tot het maken van een superpony-kleedje voor op de My Little Pony. Van een stukje vilt knipte ik een cape en sloegen daar vooraan een drukknoop in. Knipten van rood vilt de letters S en P, knipten ook nog een sterretje en plakten deze op de cape. Tadaaa! Super Pony is geboren!  

Wil je ook een cape maken? Je maakt hem in 10 minuutjes! Je vindt hier een download met de mal van de cape. Even uitprinten, uitknippen en op stukje stof leggen en opnieuw uitknippen. In het kort gedeelte van de uiteinde sla je de onderkant en in het langere gedeelte de bovenkant van de drukknoop. Echt zo klaar!

Overigens gaf ik beide pony’s een make-over, want 30 jaar in een doos met speelgoed, verfomfaait wat. Ik zal daar nog eens een artikeltje over schrijven.

Ik heb een moeder die veel bewaard. Hartstikke leuk, want nu speelt mijn zoon daar vaak weer mee. Mijn My Little Pony pimpten we tot een My Super Pony met een stoere cape. Een mal daarvoor kun je hier gratis downloaden.

Job vindt het geweldig! Inmiddels zwerft mijn My Little Pony door ons huis. En beleeft hij allerlei avonturen. Superman, boeven, oude auto’s van Dennis, een autobaan en een My Little Pony gaan prima samen! 😉

Ik heb een moeder die veel bewaard. Hartstikke leuk, want nu speelt mijn zoon daar vaak weer mee. Mijn My Little Pony pimpten we tot een My Super Pony met een stoere cape. Een mal daarvoor kun je hier gratis downloaden.

#FindMyPony

Heb jij je oude My Little Pony ook nog? Bij je ouders of misschien speelt jouw kind er al mee? Zoek hem op en maak een foto, want je kunt er een leuke prijs mee winnen!

Win een My Little Pony bij MoodKids. Je leest hier hoe je mee kunt doen.

Maak een foto van je oude My Little Pony en plaats die onder deze Facebook-post of plaats hem (open) op jouw eigen social mediakanaal. Gebruik de hashtags #FindMyPony en #MoodKids. En vul hieronder je naw-gegevens in. Onder de geplaatste foto’s verloot ik een My Little Pony Princess Candence. Want mijn eigen My Little Pony is geëvolueerd in een nog veel stoerder exemplaar. Dat is leuk toch alvast voor 5 december?

 

[ssba]

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.