Tips voor uitjes meivakantie 2018

Wat zullen we eens gaan doen deze meivakantie2018? Gezellig Koningsdag vieren natuurlijk (kijk voor outfit inspiratie hier) en misschien wel een bezoek aan een bevrijdingsfestival (klik hier voor meer festival info). 

De vakantie is landelijk van 28 april tot 4 mei, maar sommige scholen kunnen hiervan afwijken. Onze kids zijn bijvoorbeeld vanaf volgende week twee weken vrij.

Inspiratie voor uitjes meivakantie 2018

#Andre Kuipers in het Maritiem museum in Rotterdam

De familietentoonstelling duikt in het verleden, maar het Maritiem Museum kijkt samen met hedendaagse ontdekkingsreiziger André Kuipers ook vooruit. Zo vertelt hij over toekomstig onderzoek naar uithoeken van het heelal. Het museum staat vol technische hoogstandjes deze vakantie.

Kijk voor het volledige programma op Maritiem Museum

#Museum voor Volkenkunde in Leiden

Het museum voor Volkenkunde besteed deze mei vakantie extra aandacht aan de Maori. Er is o.a. een sieradententoonstelling en een wereldfair.

Kijk voor meer informatie op Museum voor Volkenkunde.

#Openluchtmuseum Arnhem

In het Openluchtmuseum maak je een reis door de geschiedenis. Er staan authentieke gebouwen van wel 200 jaar terug. In deze vakantie kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de boerin, een ritje maken met de tram of een kijkje nemen in de Molukse barakken.

Kijk voor meer informatie en activiteiten op Openluchtmuseum.

#Piratenweken bij het Scheepsvaartmuseum

Tijdens de meivakantie van 28 april tm 13 mei organiseert het Scheepsvaartmuseum allerlei leuke activiteiten voor families en kinderen van 3 tot 12 jaar. Een Aadje Piraatje voorstelling, speurtocht en spannende rondleiding door het VOC schip.

Klik hier voor het hele programma.

 

#Kinderpretpark Julianatoren introduceert Cas de Ranger

Vanaf de meivakantie heeft Kinderpretpark Julianatoren een nieuw karakter: Cas de Ranger. Cas is een avontuurlijke onderzoeker. Hij neemt kinderen en hun ouders mee op ontdekkingsreis door de natuur en verteld hen alles over dieren, planten en bomen. Cas zal te zien zijn in zijn eigen YouTube serie waarin hij vragen over de natuur beantwoord van kinderen. Daarnaast zal hij in zijn show op het pretpark iedereen klaarstomen voor de Experience. Cas de Ranger LIVE is een interactieve show waarin kinderen dingen leren over de natuur om vervolgens dit zelf te ervaren tijdens de Cas de Ranger Experience. De Experience is een spannend bospad waar je veel kunt ontdekken over dieren en planten op de Veluwe, zo kom je onder andere een groot insectenhotel en de enige openlucht mierenboerderij van Europa tegen.

Klik hier voor meer informatie.

#Kinderen dirigeren en spelen zelf virtueel mee in het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Voor het eerst kunnen kinderen zelf in een virtuele wereld staan middenin een groot symfonisch orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Met de Virtuele Orkest Ontdekker heeft het orkest de primeur in de symfonische muziekwereld. De kinderen zitten letterlijk op het podium tussen de strijkers, pal voor de neus van de dirigent of naast de slagwerkers. Uniek is de combinatie met de instrumentenwereld waar alle instrumenten virtueel te bespelen zijn. Pak de hand van de dirigent en dirigeer zelf Prokofjevs Romeo en Julia.

Lees meer over de Educatieprojecten het Rotterdams Philharmonisch Orkest via de site van RPHO.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.