Leuke vakantie-uitjes voor mei 2016

Vorige week schreef ik al een artikel met leuke vakantie-uitjes voor de meivakantie. Deze week deel 2. Met ook twee vakantie-uitjes die gratis toegankelijk zijn. En een uitje waarbij mama’s gratis toegang en een luxe lunch krijgen. Er zit vast iets van je gading bij!

Vakantie-uitjes mei 2016

# Bezoek gratis een boerderij
Op 6 en 16 mei 2016 zullen een groot aantal boerenfamilies de deuren open zetten, kom dus met het hele gezin een kijkje nemen in het echte boerenleven en ontdek waar de zuivel producten écht vandaan komen! Er is op deze dag veel te doen: naast de rondleiding op de boerderij, zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden zoals de boerenstormbaan, melkbus heffen en de skippy koe race.
campina boerderijdagen
# Gaia ZOO

Ken je GaiaZOO al? Deze prachtige plek in het zuiden van Nederland is niet zomaar een dierentuin. Doordat je letterlijk oog in oog kunt staan met de dieren, is het een extra bijzondere beleving. GaiaZOO is ingedeeld in vier thema’s: Savanna, Taiga, Rainforest en Limburg. Ook is er de geweldige binnenspeeltuin DinoDome.

In totaal zijn er ongeveer 100 diersoorten met de welbekende dieren zoals gorilla’s, neushoorns, leeuwen en jachtluipaarden. Ook zijn er minder bekende dieren zoals de veelvraat, de muskusos en de grootoorvos. Onlangs werd het rode pandaverblijf geopend met twee super schattige rode pandabroers.

Met Moederdag organiseert GaiaZOO dit jaar iets speciaals. Alle moeders krijgen namelijk gratis entree én een gratis luxe lunch. Wil je je man of kids tippen voor dit leuke uitje? Stuur hen dan dit artikel door of tag ze op Facebook. 😉 Heren, pakken jullie de hint op?

Meer informatie op: http://www.gaiazoo.nl

Alvast zin in een voorproefje? Check het filmpje:

# Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis

De Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis is een tweejaarlijks evenement tijdens het Hemelvaartweekend. In 2016 staat het van 5 t/m 7 mei voor de 13e keer op de evenementenkalender. Tijdens het grootste sleepbootspektakel van Nederland presenteren zich 200 authentieke sleepboten en opduwers aan de kaden van het sfeervolle dorp aan het Zwarte Water. Gratis kan er genoten worden van een gevarieerd programma met rondvaarten, demonstraties, behendigheidswedstrijden, omvangrijk muziekprogramma, talrijke (kinder)activiteiten en een braderie.

De Koninklijke Marine neemt dit keer duikvaartuig ‘ Argus’ mee. Een bijzonder schip dat voor tal van inzetten wordt gebruikt. De bemanningsleden voorzien de bezoekers aan boord ook graag van extra informatie.

Meer informatie op: www.sleepbootdagen.com

meivakantie uitjes, vakantie-uitjes mei

# Rappen in het kinderboekenmuseum

Rap het uit over de daken: Boeken zijn swag! Het Verhalenlab in het Kinderboekenmuseum wordt van 30 april t/m 16 mei omgetoverd tot Rapfabriek. Zo word jij een echte rapper! Er vindt doorlopend een workshop ‘Maak een boekenrap’ (6+) plaats.  Maak een rap over jouw favoriete boek van 2015. Is je rap af, stuur hem in en maak kans op een optreden met Winne op de Kinderboekenparade! Hulp nodig? Winne geeft tips & trics voor je rhymes!  Al ben je nog zo goed, zonder coole mic ben je als rapper nergens. Gelukkig kun je in de Rapfabriek de hele vakantie je eigen microfoon maken (3+).

Meer informatie vind je op: www.kinderboekenmuseum.nl

# Speuren met Dummie de Mummie

Dummie de Mummie, de grappige vierduizend jaar oude mummie uit de boeken van Tosca Menten, neemt kinderen (8-12 jaar) mee naar het land van farao’s en piramides in de nieuwe tentoonstelling ‘Egypte land van onsterfelijkheid’ in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Met de Dummie de Mummie-speurtocht valt er in de tentoonstelling van alles te ontdekken over het oude Egypte, zoals duizenden jaren oude mummies, magische scarabeeën en wonderlijke hiërogliefen. Samen met Dummie kunnen kinderen onderzoeken waarom de oude Egyptenaren die nodig hadden om na hun dood gewoon verder te leven in het land van de god Osiris, het dodenrijk.

Meer info op: www.rmo.nl

speuren met dummie de mummie, meivakantie 2016, uitjes meivakantie 2016

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.