By 25 april 2016 Read More →

Neem met je gezin gratis een kijkje op een boerderij

Onze tip voor een leuk gratis uitje met kinderen. Op vrijdag 6 mei (de dag na Hemelvaartsdag) en maandag 16 mei (Tweede Pinksterdag) kun je tussen 10.00 en 16.00 uur één van de 64 deelnemende boerenbedrijven bezoeken. Er is er vast wel eentje bij jou in de buurt! Bekijk hier alle deelnemende boerderijen. https://www.campina.nl/boerderijdagen2016 #sp

Waarschijnlijk weet jouw kind wel dat melk van een koe komt en dat een koe in een wei of in de stal staat. Maar hoe het nu allemaal precies werkt op een boerderij, dat weet hij of zij vast niet. Ooit gehoord van een potstal of een melkstal? Wel eens naast een melktank gestaan? Voor mijn kind was het in ieder geval onbekende informatie. Tot vorig jaar…

Want in 2015 bezochten wij op Tweede Pinksterdag de Campina Open Boerderijdagen. Dit zijn dagen waarop boerderijen verspreid door het hele land gratis hun deuren openen voor iedereen. Een leerzaam uitje voor kinderen. Hoe vaak krijgen ze de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van een boerderij?
Wij bezochten de boerderij van de familie Overeem in Staverden. Een prachtige boerderij uit midden 19e eeuw op een landgoed. Alleen het ritje er naartoe was al de moeite waard.

Campina Open Boerderijdagen-1_def

Aangekomen op de boerderij, kon je je aansluiten bij een korte rondleiding of er voor kiezen om zelf over het terrein te wandelen. De rondleiding was leuk. Er werd verteld over het voerhek, het melken, de melktank en het koelingsproces. Job zag voor het eerst kuilvoer (‘dat stinkt!’) en de melkrobot. Eigenlijk wordt het hele proces ‘van gras tot glas’ verteld. We maakten daarna nog even zelf een rondje over de boerderij. Uiteraard moest er ook nog even op een tractor gezeten worden en aaiden we de koeien.

Campina Open Boerderijdagen-5

Daarnaast werden er andere leuke activiteiten georganiseerd. Uiteraard kon je verschillende Campina-producten proeven aan de zuivelbar. En de kinderen konden hun energie kwijt op een boerenstormbaan of meedoen met het melkbus-heffen. Hieronder zie je Job losgaan op de stormbaan. Dit jaar is er een familie boerenstormbaan. Hier kun je met je hele gezin overheen!

Campina Open Boerderijdagen-4

Campina Open Boerderijdagen 2016

Ook dit jaar zijn er weer gratis Campina Open Boerderijdagen. Op vrijdag 6 mei (de dag na Hemelvaartsdag) en maandag 16 mei (Tweede Pinksterdag) kun je tussen 10.00 en 16.00 uur één van de 64 deelnemende boerenbedrijven bezoeken. Er is er vast wel eentje bij jou in de buurt! Bekijk hier alle deelnemende boerderijen.

Wij gaan dit jaar weer! Deze keer fietsen we naar de boerderij van de familie Krooneman in ’t Harde!

TIP: Als je kunt aantonen dat je de gratis Campina Eurosparen-app hebt gedownload, dan ontvang je op de boerderij een leuk cadeautje. Die vind je hier in de Google Play Store of in de App store. Heb je de app al? Zorg er dan voor dat je de laatste update hebt geïnstalleerd. Vergeet niet je locatie op de boerderij aan te zetten om je cadeau te ontvangen.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.