By 24 april 2016 Read More →

De leukste uitjes meivakantie 2016 voor je gezin

De kids zijn vrij. Wat gaan we doen? We hebben voor de meivakantie 2016 al wat leuke uitjes voor je op een rij gezet! Bekijk ze snel!

Jeuh, de vakantie is weer gestart! Hier was zoonlief er alweer aan toe. Wij blijven dit jaar thuis en gaan wat dagjes op stap. Jij misschien ook? We hebben weer wat leuke ideeën voor je op een rij gezet.

Uitjes meivakantie 2016

# Een scienceshow in Continium

In de meivakantie organiseert het doe- en ontdekmuseum Continium (Kerkrade) twee keer per dag een Science show. In deze interactieve show worden kinderen zelf onderdeel van wetenschap en techniek. Met leuke proefjes wordt op een grappige manier een link gelegd tussen het dagelijks leven en wetenschappelijke weetjes. Soms zijn leerlingen toeschouwer, een andere keer spelen ze zelf de hoofdrol!

Meer info op: www.continium.nl 

museum kinderen discovery center
# Wildlife Photographer of the Year bij Naturalis
Kijk een makaak diep in de ogen, waan je tussen een school vissen en tel alle kleuren van de aarde. Bewonder ‘s werelds beste natuurfoto’s van dichtbij en leer anders kijken naar de natuur. Ga samen op ontdekkingstocht door de fototentoonstelling Wildlife Photographer of the Year. Spotten jullie alle dieren? Ook de allerkleinsten kunnen meedoen! Alle opdrachtjes vind je in de safaribackpack. Overigens heeft Naturalis een enorm divers aanbod van activiteiten deze meivakantie. Zeker de moeite waard om te bekijken of er ook iets anders voor jouw gezin tussen zit.
Hawksbill sea turtle soars through a sea filled with barracuda a
Kinderen kopen hun eigen kunst bij Kunst4Kids

Museum Boijmans Van Beuningen organiseert in de meivakantie 2016 Kunst4Kids. Een speciale verkooptentoonstelling voor kinderen. Kinderen tussen de 5 en 18 jaar oud kopen voor €35 en zonder invloed van (groot)ouders een echt kunstwerk! Misschien is dit wel het begin van een carrière als kunstverzamelaar?

Voor Kunst4Kids zijn 27 kunstenaars door het museum geselecteerd en gevraagd speciaal voor dit project een kunstwerk te maken. De kunstenaars krijgen de vrije hand en kunnen van alles maken: tekeningen, sculpturen, collage’s, etc. Ouders hebben geen toegang tot de tentoonstelling, zodat kinderen op hun gemak een keuze kunnen maken en kiezen wat ze zelf mooi vinden. Als de kinderen eenmaal hun keuze hebben gemaakt, dan kunnen ze het kunstwerk meteen meenemen voor slechts €35.

Meer info op: www.boijmans.nl/kunst4kids

kunst4kids

Bezoek de Bataviawerf

In de meivakantie 2016 zijn er extra activiteiten voor het hele gezin. Kinderen kunnen hun creativiteit inzetten bij het versieren van een VOC-tegel of een eigen houten zwaard en gaan op avontuur met de schatkistenspeurtocht waarmee de Bataviawerf op spannende en interactieve wijze ontdekt kan worden! Ook kan er weer geknoopt worden tijdens de vakantie, is Piraat Ratje van de partij en kunnen bezoekers zeekaart lezen in de Grote Kajuit van de Batavia. Bij de ambachten kunnen de bezoekers zelf de handen uit de mouwen steken door een touw te slaan of een spijker te smeden.

Ook zijn er extra zogenaamde Opstapdagen, waarmee een bezoek aan de Bataviawerf gecombineerd kan worden met een zeiltocht met zeilbrigantijn Bounty over het Markermeer.

Meer informatie vind je op: www.bataviawerf.nl

Kanonschieten-_3_

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.