Op zoek naar Pinokkio in de Efteling

Pinokkio is de nieuwste aanwinst in het Sprookjebos van de Efteling. Yvonne bezocht de attractie met man & kids en doet verslag. Wil jij de nieuwe attractie ook bekijken? Doe dan mee aan onze winactie.

Afgelopen weekend is Yvonne met haar hele gezin op zoek gegaan naar Pinokkio, de nieuwste aanwinst in het Sprookjesbos van de Efteling. Een geweldige dag!

Het is heerlijk om met je kids door het Sprookjesbos te wandelen en even het gegil rondom de meest spectaculaire achtbanen achter je te laten. De kriebels in je buik van alle draaiende attracties zoals het schommelschip Halve Maen en de kookpotjes Monsieur Cannibale komen eindelijk even tot rust. Je geniet van de blikken van verbazing en verwondering van je kids terwijl zij én jij al die prachtig vormgegeven sprookjes bekijken. Schattige kabouterhuisjes, slapende prinsessen, een immense reus, de enge draak, wat wil een kind nog meer?

Afgelopen 24 maart kreeg het Sprookjesbos een nieuwe bewoner: Pinokkio. Je kunt hem tussen De Rode Schoentjes en Roodkapje vinden. Het verhaal van Pinokkio stamt uit 1883 en is geschreven door Carlo Collodi. In de originele versie wordt Pinokkio aan het eind opgehangen (!), maar gelukkig komt hij er in latere versies een stuk beter van af.

efteling pinokkio 1

De gebruikelijke versie gaat als volgt. De Italiaanse timmerman Gepetto maakt een houten pop die door de blauwe fee tot leven wordt gewekt en noemt hem Pinokkio. Pinokkio haalt veel kattenkwaad uit en moet naar school. Pinokkio loopt weg en beleeft vele avonturen, onder meer met een sluwe vos en een domme kat. Door een speciale betovering van de blauwe fee wordt zijn neus telkens een stukje langer als hij liegt. Pinokkio belandt uiteindelijk aan de kust, waar de blauwe fee hem verteld dat Gepetto naar hem op zoek is gegaan op zee. Pinokkio springt onmiddellijk in het water en wordt daar opgeslokt door een monstervis. In diens buik vindt hij Gepetto terug. Samen weten ze te ontsnappen en gaan ze naar huis. Vanaf dat moment gaat Pinokkio braaf naar school, helpt hij Gepetto met zijn werk en liegt hij niet meer. Als beloning hiervoor, vervult de blauwe fee zijn allergrootste wens: een echt jongetje worden!

Lees ook: Maak je eigen sprookjesbos

Voor het schrijven van deze blog kon ik me vaag herinneren dat Pinokkio een levende houten pop was, wiens neus groeide als hij loog en natuurlijk dat hij uiteindelijk een echt jongetje werd. Ik had dan ook zeker de verwachting om de “groeiende” neus van Pinokkio terug te zien in de Efteling. Dat was niet het geval.

Pinokkio in het Sprookjebos

Teleurgesteld? In het geheel niet. Net zo als in het sprookje wordt hard werken beloond en bij nieuwe Sprookjesbosbewoner Pinokkio is de beloning de vele “oehs”, “ahs” en “wows” die de kinderen hier uitbrengen. Wat mijn kids betreft zeker een duimpje omhoog. De Efteling heeft veel zorg en aandacht besteed aan de details van het sprookje. Je kijkt je ogen uit in de werkplaats van Gepetto met alle bewegende tafereeltjes van houten speelgoed, muizen, vogeltjes en eekhoorntjes die daar plaatsvinden. Mijn kids moesten smakelijk lachen om de sluwe vos en domme kat die een goede verstopplek hadden gevonden.

Lees ook: winactie 3x kinderboek Jacques Vriens

Absolute eyecatcher vonden wij de monstervis, een prachtige indrukwekkende vis die het midden houdt tussen een gigantische goudvis, walvis en een inktvis.
Ondanks de grote tanden, puntige schubben en gele ogen blijft de vis voldoende “aaibaar”, waardoor hij ook de allerkleinsten kan bekoren. Leuk is dat de Efteling weer een interactief element voor de kids aan het sprookje heeft toegevoegd. Met de veer kunnen ze de monstervis kriebelen zodat hij gaat niesen. Waarom? Dat moet je zelf maar gaan bekijken en ervaren in de Efteling!

efteling pinokkio 3

Meer informatie over de nieuwe Pinokkio attractie vind je hier. En hier vind je meer info over de Efteling in het algemeen. Het complete fotoverslag van Yvonne’s bezoek aan de Efteling vind je op haar Instagram-account.

Wil jij de nieuwe Pinokkio attractie ook bekijken?

 

De winnares is:

Anne Bossaert uit Amsterdam

Gefeliciteerd! De kaarten worden binnenkort naar je opgestuurd.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.