By 13 februari 2015 Read More →

Sprookjesbos diorama

De wereld heeft iets magisch als het net gesneeuwd heeft. De geur en de stilte is zo bijzonder, alsof we even in een sprookje leven. Deze winter hebben we nog maar minimaal winter gehad. Wij hopen nog op een flink pak sneeuw, dat kraakt onder de laarzen en de ijspegels aan de neus hangen :).

Op de blog van Bloesem vond ik dit DIY winterforest, een prachtig winterbos gemaakt van een schoenendoos. Eigenlijk is het een open kijkdoos. Ik maakte hem met de sprookjesfiguren die ik vond tussen de spullen van de meisjes.

sprookjesbos diorama maken

Zelf een sprookjesbos diorama maken, dit heb je nodig:

  • schoenendoos
  • witte verf
  • gekleurd karton
  • toiletrolletjes
  • lijm of dubbelzijdig tape
  • sprookjesfiguren of bosdieren

sprookjesbos diorama maken stappenplan

Het sprookjesbos

Neem een schoenendoos. Het liefst een witte of je verft hem even wit zoals ik heb gedaan. Knip / Snij de doos in de vorm van een berglandschap.

De bomen en paddenstoelen

Knip de toiletrol in 3 ongelijke stukken en beplak met bruin of groen gekleurd papier. Knip evenwijdig aan elkaar 2 knipjes voor het loof van de boom. Teken een eenvoudige vorm van een boom op gekleurd papier en knip uit. Deze schuif je in de knipjes van de toiletrol. Maak op dezelfde manier ook de paddenstoel.

Heb je genoeg bomen en struiken gemaakt? Dan kun je het sprookjesbos inrichten en op zoek naar de bosbewoners! Veel speelplezier!

Doei Wimke

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: DIY, Papier

Auteur:

Ik ben Wimke Tolsma. Ik woon samen met Wopke en 2 prachtige dochters Bente (2007) en Madee (2010) in het Friese IJlst. Ik werk parttime als communicatiemedewerker. Ik hou van kleur, buiten sporten en ben een familiemens. Dingen zelf maken, warmte en gezelligheid en dat alles in combinatie met stijl en mooie producten. Mijn DIY projecten deel ik via mijn blog en Instagram, net als de vele simpel-te-maken-en-lekkere recepten. Op Pinterest pin ik alles wat mij inspireert en waarbij mijn hart een sprongetje maakt.