Leuke tips voor Haarlem met kids

Een paar dagen geleden schreven we al eerder over ons weekendje Egmond. Na een geweldige middag op het strand, een gezellige avond in de huiskamer en een heerlijk uitgebreid ontbijt  doken onze kinderen ’s ochtends direct in de uitgebreide spelletjeskast. Genoeg keuze! De kids wilden vervolgens nog even de speeltuin in die zich buiten op een prachtige binnenplaats van de accommodatie bevindt. Daar kwamen ze meteen hun ‘vrienden’ van de vorige avond weer tegen.

Dat waren cursisten die voor hun kampvuur hout verzamelden in de bosschages langs het hostel. Reuze interessant natuurlijk. Dus zelfs kleine Bobbi Roos stond al snel dode takken te sjouwen. De kids waren alweer druk in gesprek met hen. En wij? Wij namen nog een kop koffie en bedachten wat we die dag gingen doen. Het was bewolkt en er was veel regen voorspeld. Geen strandweer voor ons.

stayokay egmond aan zee

Jammer, want het fietstochtje door de duinen gisteren was erg leuk en smaakte naar meer. Dan naar een stad! ligt natuurlijk super. Alkmaar, Bergen en ook Haarlem liggen praktisch om de hoek. Het leek mij erg leuk om naar Haarlem te gaan. Ik heb daar, toen ik bij VNU werkte, 3 jaar gewoond en gewerkt. De stad zit vol goede herinneringen en ik probeer er nog regelmatig te komen. Op pad dus!

We reden in Haarlem langs mijn toenmalige huis, ik showde hun de inmiddels leegstaande VNU-toren en we doken meteen daarna de stad in. Ik vind het centrum van Haarlem heerlijk om lekker doorheen  te slenteren. Dat deden we dus ook. We vroegen jullie via Facebook en Instagram om tips om samen met je kinderen te bezoeken, bekijken of te proberen. Die kregen we volop. Op pad dus! Wij beperkten ons tot het shoppen. We gaan vast binnenkort nog een keer terug.

Tips voor Haarlem met kids

Meneer Paprika

Met stip op één staat de speelgoedwinkel annex café Meneer Paprika. In het café van Meneer Paprika kun je lekker ontbijten, lunchen of taart eten. Alles is vers, huisgemaakt, en zoveel mogelijk biologisch. De wortelkoek en de arretjestaart, zo lekker! In het café kunnen de kinderen volop spelen. Centraal in het café staat een 5m lange Thomas de Trein-tafel. Verder veel Duplo, Kapla en blokken, boeken, strips en tekenspullen.

Sjakie’s

Deze winkel heeft twee vestigingen. Die in de Koningsstraat staat écht tjokvol. Je komt echt ogen tekort. Allerlei washitapes, broches, magneetjes, servies, sieraden, speelgoed, spelletje, potloden, kaarten en nog veeel meer! Dit voelt echt als een walhalla. Je komt ogen tekort! En onze kids kwamen handen tekort. Geloof me, ik heb zo’n 100x moeten zeggen ‘alleen kijken met je ogen’. Ik scoorde er een leuke, felgekleurde vogelbroche en Marli Anne kocht een leuke kaart voor in haar weekbord.

Tante Steef

Een erg mooie kinderspeelgoedwinkel in de Zijlstraat. Heeft ook een webshop! Veel duurzaam (houten) speelgoed. Job kocht er een auto die voortgedreven wordt door een ballon. Een tijdje geleden hadden we die zelf geknutseld (dat artikel moet ik nog steeds live zetten..). Ik beken, deze versie is mooier! Aangezien hij altijd feilloos onthoudt waar wat vandaan komt, is dit ook wel een leuke herinnering aan dit gezellige weekend.

Flying Tiger

Zit ook in de Zijlstraat. Voor de mensen uit ‘de grote stad’ 😉 vast een waardeloze tip. Maar wij hebben er dus geen één in de buurt. Vind het altijd leuk om er even te snuffelen. Als ik er kom (wat dus niet vaak is), scoor ik meestal wel wat DutchBento spulletjes voor weinig. Nu ook, we zullen er binnenkort een DutchBento (geïnspireerd door ons weekend) mee maken.

En verder in Haarlem…

Vanwege het slechte weer (en ook maar één dag) in Haarlem kozen wij niet voor onderstaande activiteiten, maar ze werden veelvuldig genoemd door onze lezers. Dus we willen ze je niet onthouden.

Overnachten in Haarlem

Na ons avontuur in durven we je het zeker aan te raden. Met kinderen boek je een privé familiekamer met toilet en douche op eigen kamer. Een heerlijk ontbijt is inbegrepen. Compact, betaalbaar en hoera stapelbedden. Ideaal! Liever dagje strand combineren met dagje Haarlem of Alkmaar? Wij vonden. Vanuit het Hostel in Haarlem ben je overigens met een minuutje of 20 fietsen ook snel bij het strand van Bloemendaal, aan jou de keus!

TIP: Check gelijk even de  geweldige vakantiefotowedstrijd waarmee je kans maakt op één jaar gratis Stayokay.

Doen in Haarlem

De kleinste dierentuin van Europa vind je in Haarlem. Artisklas heeft een insectarium met o.a. wandelende takken, roofwantsen, slangen en reuze padden. Ook het Diorama -vitrines met verschillende biotopen en de daarin behorende (opgezette) dieren- is er vrij bijzonder.

Strand in Haarlem

Als de zon schijnt zit je goed aan het stadsstrand De Oerkap. De menukaart is er simpel, maar tot 17.00 uur zijn er prima broodjes te krijgen en daarna .. home-made pizza! Via Facebook kondigt Oerkap activiteiten aan dus houd dat in de gaten als je van live muziek houdt.

Eten in Haarlem

Stadsbrasserie Appel werd ons aangeraden door een van onze lezers. De kids kunnen er heerlijk spelen terwijl jij geniet van kunst, lekker eten en drinken. Tip: Iedere eerste donderdag van de maand: genieten van jong cabarettalent!

Heb jij ook nog leuke kidsproof tips voor Haarlem? Deel ze dan hieronder bij de reacties met ons of op Facebook!

 

[ssba]
Posted in: Vakantie, Er op uit

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.