By 8 juli 2015 Read More →

Handig en leuk! Weekbord zelf maken

Met deze leuke weekbord diy maak je voor je kind inzichtelijk wat voor dag het is, wat voor weer het wordt en evalueer je makkelijk samen de dag. Een leuke zelfmaker! De gratis printables download je hier.

Iedere morgen, ongeveer twee minuten nadat zij haar ogen geopend heeft, staat ze naast mijn bed. ‘Mam, wat voor weer wordt het vandaag?’ Dochterlief is dol op de zomer en dan vooral op korte mouwen, rokjes en slippers. Op mijn antwoord dat het vandaag minder is, gaan haar mondhoeken licht hangen en vraagt ze wanneer het weer lekker weer wordt. En als mijn antwoord qua temperatuur ergens boven de 20 graden is, verschijnt er een grijns van oor tot oor. Jeuh, korte mouwen-weer!

Ik snap haar wel, mijn oudste dochter. Ook ik word vrolijker van de zon. De dag ziet er toch een stuk rooskleuriger uit, de zon verwarmt je. Een kop koffie in de zon tijdens een gestolen momentje op een werkdag. Ja, ik kan er oprecht van genieten! Volgens mij wordt iedereen opgewekter van de zon, toch?

Weekbord diy 

weekbord, planbord, kaartenrek bord moodkids

Geïnspireerd door door de standaardvraag van mijn dochter iedere ochtend, bedachten we een weekbord diy. Een weekbord waarop ze kan zien wat voor weer en temperatuur het wordt. En een weekbord waarmee we ’s avonds de dag kunnen doornemen. We ‘fluisterkletsen’ hier namelijk iedere avond. Voor ons een prima manier om samen de dag te evalueren. Wat was leuk? Wat was minder leuk? Ben je ergens verdrietig over geweest?

Wat heb je nodig:

 Hoe maak je het?

  • Download de verschillende kaartsetjes voor het weekbord.
  • Print ze uit (eventueel op dik papier, wij kozen voor normaal papier).
  • Knip ze uit.
  • Zet ze in je kaartenrek.

moodkids weekbord

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lifestyle, zelf maken, DIY

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>