Maak kans op een jaar lang gratis overnachtingen

Toen ik jong was, reed ik paard. Bij een ponyclub. Elk jaar gingen we met alle jongens en meisjes van de ponyclub onder begeleiding van een aantal ouders -die blijkbaar goed tegen weinig slaap konden- op ponykamp. Een weekend weg zonder je ouders. Een bonte avond, twee nachten keten en rijden op een ‘vreemd’ paard in een vreemde omgeving. Vooral als we naar het strand gingen, vond ik dat geweldig. Rijden in de bossen is, als je op Veluwe woont, al snel gewoon. Daarom heb ik enorm goede en warme herinneringen aan deze ponykampen.

Ik was dan ook blij verrast dat we door Stayokay werden uitgenodigd voor een nachtje in Egmond. Want voor wie het niet weet; Stayokay was vroeger de NJHC jeugdherberg. De slaapzalen vol stapelbedden, een grote eetzaal en pal naast een manege. Dat kon ik me nog herinneren. En daar was ik geweest: OP PONYKAMP!! Maike, die tegenover me zat, keek me met open mond aan. Slapen in een stapelbed op een slaapzaal? No way! 

Ik wees haar via de website van Stayokay  dat de formule allang gewijzigd is.  Ja, je kunt nog steeds een kamer delen met anderen (waardoor je lage overnachtingskosten hebt. Maar er zijn inmiddels ook 16 locaties met familiekamers. Dat zijn (privé) kamers t/m 6 personen met douche en toilet op de kamer. Babybedje en/of babyfoon is aanwezig op aanvraag. En het ontbijt is inbegrepen.

Op een stralend mooie vrijdag in juni (ja, die enige zonnige vrijdag in juni) tuften wij –direct vanuit school– met beide gezinnen naar Egmond. En ja hoor, naast de locatie staat nog steeds de manege. Wat grappig om te zien! We werden ontzettend hartelijk ontvangen op de locatie. Het hostel is heerlijk licht en ruim en omringd door een grasveld. We dronken wat op het gezellige terras en installeerden ons op de kamer. Waar onder luid gejuich de stapelbedden werden begroet door de kids. Voor hun allemaal de eerste keer in een stapelbed. En wij waren blij met de twee enkele bedden naast elkaar. 😉

Tijd voor actie! We huurden de oranje fietsen en koersten via een fietspad door de duinen naar Egmond aan Zee. Bobbi Roos had de zee nog nooit gezien en vond het geweldig! De middag en avond op het strand waren heerlijk. Strand en zee zijn zo leuk als je zelf in bos- en heidegebied woont. We hebben heerlijk relaxt gegeten en gedronken, terwijl de kindjes zich ontzettend goed vermaakten. Wat fijn om dit zo met z’n zevenen te doen! Al die nieuwe indrukken, onze kids moeten hier net zoals wij straks prachtige herinneringen aan hebben.

stayokay egmond aan zee

Veel te laat (zo moeilijk om op te breken als je gezellig zit) fietsten we terug naar het hostel. Normaal vind ik dat altijd zo’n bummer-moment. Kom je op een ongezellige kamer terecht waar je dan soort van verplicht vroeg naar bed gaat, omdat je kind nu echt naar bed moet. Nu zijn we gewoon met z’n vieren nog even op het terras en later in de gezellige huiskamer gaan zitten. De locatie is heel compact. En met babyfoon bij de hand ging het prima.

stayokay egmond aan zee

De volgende ochtend ontbijt in het restaurant waar echt een uitgebreid buffet klaar stond met (biologische) croissants, verschillende soorten warme bolletjes en regulier brood, kaas, vleeswaren (met ‘Beter Leven’ keurmerk), gekookte eitjes, diverse soorten zoet beleg, sappen, zuivel, koffie en thee. De kinderen ontbeten stevig. Zeelucht maakt vast hongerig, maar de enorme keuze ook. 😉

Conclusie: we gaan zeker nog een keer naar Stayokay! En ook Maike is om hoor! Dat stapelbed zit nog vers in de herinnering van onze kinderen en is ook voor hen voor herhaling vatbaar. Marli Anne zat zo vol van het stapelbed dat ze deze tekende op het kaartje voor opa en oma. Cute!

Maak kans op een jaar lang Stayokay!

Stayokay organiseert van 1 juli tot en met 31 augustus een online fotowedstrijd #EvenIetsAnders. Als je meedoet aan deze wedstrijd, maak je kans op een jaar gratis Stayokay! Wat je moet doen? Leg jouw herinneringen vast op beeld en doe mee. Je vindt hier meer informatie over de wedstrijd.

stayokay egmond aan zee

 

Comments are closed.

MoodKids Advertorial en Review

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.

Simple Share Buttons