By 26 november 2017 Read More →

Ken je het nieuwe constructiespeelgoed Twickto al?

Eind september stonden Olivia en Beau van PR bureau Glasnost bij mij voor de deur. Met in hun handen een hele grote raket van Twickto. Als je vanaf Amsterdam de reis naar Epe maakt, dan ben ik al enthousiast. Want ja zoals iemand uit ons redactieteam altijd zegt: “Epe ligt toch wel in het buitenland”. Uiteraard woont zij in het Westen. 😉 Maar ik was ook onder de indruk van wat ze meenamen.

PR bureau Glasnost komt Twickto brengen.

Tijdens een kopje koffie vertelden Olivia en Beau een en ander over Twickto. Een prachtig verhaal achter dit nieuwe speelgoed van Nederlandse bodem. Bedacht én gemaakt in Nederland. En dat vind ik echt tof. Ik zal het verhaal kort uiteenzetten. Ondernemer Gert Jan de Wilde vond in 1995 dat er weinig leuk constructiespeelgoed was voor zijn zonen. Hij had wat ideeën, knutselde wat, maar het kwam nimmer tot uitvoer. Tot hij twee decennia later samen met zijn zoon het idee weer oppakte én het op de markt bracht als echt vernieuwend constructiemateriaal.

Wat is Twickto nu eigenlijk? De Twickto sets bestaan uit blokjes (Bricks), ronde koppelstukjes (Twicks) en een sleutel voor plekken waar je niet kan draaien en klikken (TwickTool). Je koppelt twee Bricks aan elkaar door er een Twicks tussen te doen en te draaien (twisten). Je hoort dan vervolgens een klikje (klikken) en ze zitten vast. De naam Twickto is een combinatie van twisten en klikken.

Constructiespeelgoed Twickto

De raket plantte ik in Jobs slaapkamer. Toen hij uit school weer kwam, vertelde ik hem dat er een verrassing voor hem klaar stond. Job denderde direct naar boven en kwam enigszins teleurgesteld (yep verwend als kind van een blogger..) naar beneden. “Dat is om te bouwen, daar houd ik niet zo van”. Mijn verwachting kwam uit. Onze zoon is een ‘speler’ en geen ‘bouwer’. Job houdt bijvoorbeeld enorm van Playmobil. Hele verhaallijnen en intriges worden er verzonnen. Fantasie genoeg! Meneer zit niet voor niks op toneelclub. 😉 LEGO vindt hij ook leuk, maar eigenlijk wordt er zelden iets uit elkaar gehaald. Alles wat gemaakt is, blijft intact en is onderdeel van één van zijn verhaallijnen. Ik denk dat het soms een kwestie is van dat hem eigenlijk bij voorbaat al de moed in de schoenen zakt. En toch wist ik bijna zeker dat hij dit leuk zou vinden..

Ik had het materiaal namelijk al bekeken en had al gezien dat je door de grootte van de Bricks en het slim bedachte draaien en klikken relatief snel resultaat hebt. Ook ideaal dus voor een kind dat in eerste instantie niet snel zal kiezen voor constructiemateriaal. Samen haalden we de raket uit elkaar, wat ook makkelijk en leuk ging met de TwickTool. Job had het mechanisme al snel door, werd enthousiast en had in no-time al een pistool (boys will be boys) gemaakt. Het materiaal daagt hem dus echt uit om zijn fantasie te gebruiken.

Creatieve en thema pakketten

Twickto is gestart twee productlijnen: creative packs en theme packs. De ‘creative packs’ zijn er in vijf verpakkingen: van startpakket van 10 euro tot een grote doos van iets meer dan 55 euro. De ’theme packs’ geven kinderen nog een stukje meer uitdaging op technisch gebied. Ze zijn uitgerust met specifieke onderdelen zoals wielen, scharnieren, plaatdelen en propellers om de coolste bewegende bouwwerken te maken. De theme packs hebben verschillende themawerelden: Harbour, Vehicles, Aviation, Construction en Farm.

Aan de slag met Creative pakket #5

Wij kregen van Twickto het creative pack #5. Met de set van 300 onderdelen en een Twicktool bouw je tot 118 cm hoog. Met dit bouwpakket bouw je onder meer een Apollo, Construction Crane en een Hercules.De bouwmeesters van Twickto hebben van deze drie bouwsels een bouwtekening gemaakt. Deze vind je alledrie online.

Gewapend met de handleiding op zijn Kurio 2-in-1 tablet ging Job eerst enorm enthousiast alleen aan de slag. De dag erop werd er verder gebouwd en samen met vriendje Mees. Job wilde heel graag de kraan maken. En daar zijn ze heerlijk een tijdje zoet mee geweest. En daarna? Toen was het tijd om ermee te spelen. Ik heb zo’n vermoeden dat het nog wel even duurt voordat deze uit elkaar gaat. 😉

Twickto is o.a. verkrijgbaar bij bol.com

 

Winnares van een Twickto Creative Pack #3

Gefeliciteerd, Cindy van Echtelt uit Houten

We geven je gegevens door aan Twickto! Zij sturen het pakket naar je op.

 

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.