Kurio Smart 2-in-1 veilige kindertablet

Ken je het merk Kurio al? Wij thuis wel! Zoon Job (7) heeft sinds anderhalf jaar een tablet (Tab 2) van dit merk en wij zijn er enorm blij mee. Het merk Kurio is namelijk de nummer één op het gebied van veilige elektronica voor kids.

De tablet biedt allerlei opties tot veilig internetten. Dat geeft ons als ouders een geruststellend gevoel. Online zijn er gevaren genoeg. Kurio heeft eind vorig jaar een nieuw product gelanceerd. De Kurio Smart! Dit is een tablet en laptop ineen voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Handig voor school én voor fun.

kurio smart

Van school naar fun met Kurio Smart

Op de Kurio Smart (met Microsoft Windows 10 besturingssysteem) is het Microsoft Office-pakket (Word, Excel en PowerPoint) gratis te downloaden en kan daardoor perfect gebruikt worden voor school en huiswerk. Tevens zit er een gratis proefpakket van Ambrasoft bij. Dat is het meest gebruikte online taal- en rekenprogramma in het basisonderwijs.

Klaar met huiswerk? Dan til je het scherm uit het toetsenbord (zit er standaard bij) en wordt het een tablet. Er zijn meer dan 40 geïnstalleerde apps: zowel populaire games, maar ook educatieve apps en leuke video’s. Door de snelle Intel-processor is gamen echt fun! Kurio heeft een eigen appstore, maar je kunt ook gebruik maken van Windows Store.

Kurio Smart tablet

Over fun gesproken: heb je wel eens gehoord van Motion 2 functionaliteit? Je kind kan samen met vriendjes sportieve games spelen voor de camera van de Kurio Smart. De bewegingen die ze maken, besturen de game. Zo raken ze meteen hun overtollige energie kwijt! 😉 Job heeft de spelletjes uitgeprobeerd en vindt ze erg leuk!

Kurio Smart Motion game

Ouderlijk toezicht

Zoals ik al schreef; wij zijn erg te spreken over het veiligheidsaspect van Kurio. Vanuit een speciaal oudergedeelte (met wachtwoord) bepaal jij als ouder tot welke apps je kind toegang krijgt. Ook kun je apps blokkeren die je niet geschikt acht voor je kind. In het kinderprofiel zijn internetfilters aan te zetten. Zo krijgt je kind geen toegang tot informatie, websites of apps die niet geschikt zijn voor zijn of haar leeftijd. Handig, want ook als je kind nog niet kan schrijven kan staat het internet (met de huidige spraakherkenning op veel tablets) wagenwijd open voor je kind.

Daarnaast is het is mogelijk om verschillende kinderprofielen aan te maken met verschillende instellingen. Handig voor gezinnen met kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. Is jouw kind een echte tablet-junkie? Geen probleem: je kunt in het oudergedeelte ook instellen wanneer én hoe lang je kind mag spelen.

Meer zien? Bekijk deze video

Geïnteresseerd in de technische specificaties? Kijk dan hier. Advies verkoopprijs € 199,99.

Winnaar Kurio Smart 2-in-1 tablet/laptop

Gefeliciteerd!

Claudia Noordermeer uit Wateringen

Jij bent de gelukkige! We geven je gegevens door aan Kurio. Zij sturen de Kurio Smart naar je op!

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Verlopen acties

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.