By 23 november 2017 Read More →

Horloge Wanderwatch is volgens Job een ‘wonderwatch’

Ik heb wel eens verzoeken gekregen of ik niet een horloge met GPS wilde reviewen. Tot dusver heb ik steeds nee gezegd. Waarom? Omdat ik van mening ben dat zo’n GPS horloge er vooral voor ouders is. En dat kinderen er daardoor weinig belang bij hebben.

Maar ik deed het ook niet omdat ik mezelf ken. Ik wil dat Job figuurlijk maar ook letterlijk de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Net zoals dat vroeger ook bij mezelf ging. Om misschien toch net iets verder te gaan dan die ene lantaarnpaal tot waar je van je ouders mocht komen. Bij opgroeien en opvoeden hoort loslaten. En ik heb het al vaker gezegd; dat is niet mijn sterkste kant…

Van de achtertuin naar het sportveld

Nu Job ouder wordt, moet ik steeds harder werken aan dat ‘loslaten’. Onze achtertuin is -ondanks de ruime omvang- toch soms te klein. Er moet gevoetbald worden. En fietsen of skateboarden zijn helemaal niet leuk in de tuin. Zijn er vriendjes te spelen dan wordt er een groot deel van de middag in de tuin gespeeld. Steeds vaker komen toch die onvermijdelijke vragen: ‘mogen we voetballen op het sportveld?’ ‘Mogen we naar de speeltuin?’ Die plek is ook dermate ver van ons huis dat je van een ‘oogje in het zeil houden’ niet meer kan spreken. Ik laat ze nu soms gaan. Maar echt een fijn gevoel heb ik er niet bij, moet ik je bekennen. Dat loslaten, alweer…

Met Dennis besprak ik of we misschien toch niet iets moesten aanschaffen, zodat Job contact met ons zou kunnen leggen als er wat zou zijn.

Wanderwatch

Toen ik een mail kreeg van Wanderwatch, triggerden ze mij. Zij hebben namelijk de combinatie gelegd tussen een horloge, interactief buitenspelen, communicatie en GPS. Gezien onze ‘loslaat-issues’ vond ik de ‘communicatie functionaliteit’ interessant. Maar ook naar dat ‘interactief buitenspelen’ was ik echt benieuwd.

Als ouders verbaasden de ontwikkelaars van Wanderwatch zich over het feit dat er eigenlijk nauwelijks interactief buitenspeelgoed bestaat. Terwijl er zo veel binnenspeelgoed waarbij bliebjes en lichtjes het spel ondersteunen. Ik ben groot voorstander van buitenspelen. We proberen Job elke dag te motiveren om buiten te spelen en bieden hem voldoende uitdaging en materiaal aan.

Ik ontving een exemplaar. We hebben hem de afgelopen anderhalve maand uitgebreid getest en ik ben om. Ook Job is heel enthousiast. Of zoals ons bijdehandje zei: “Het is geen Wanderwatch maar een wonderwatch!”. De kop van mijn artikel, was er dus al snel. 😉

Wanderwatch functionaliteiten voor kinderen

De Wanderwatch is een zogenaamde smart wearable. Een smartwatch waar (uiteraard) een horloge op zit. Maar welke functionaliteiten heeft het apparaat nog meer? Ik zet er een aantal voor je op een rij en licht enkele wat uitgebreider toe. Voor een volledig overzicht is een bezoekje aan de website handig. Job wil nog heel graag een vlogje maken over de Wanderwatch, dus die volgt waarschijnlijk nog. En dan zullen we vast nog wat dieper op dingen ingaan, want sommige dingen moet je gewoon zien.

# Games Center met spelletjes voor buiten

In het Games Center vind je (nu) 3 soorten spelletjes. De bedoeling is dat dit in de toekomst wordt uitgebreid. Wanderwatch geeft zelf aan de smartwatch regelmatig van nieuwe updates te voorzien. Met nieuwe spelletjes en functionaliteiten blijft het hippe horloge zo interessant en uitdagend voor kinderen.

  • Spelen met geluidseffecten

Kinderen kunnen met deze functionaliteit hun spel ondersteunen met geluiden. Je stokpaard maakt een hoeftrappelgeluid, je skelter wordt een politie-auto. Je creëert magie met het toverstokje. Job en zijn vriend Mees houden een echt zwaardgevecht met stokken. Elke keer dat Job zijn arm beweegt, hoor je een zwaardgeluid.

De Wanderwatch is een smartwatch die een horloge, interactief buitenspelen, communiceren en GPS in één combineert. Lees onze review!

  • Balanceer de bal

Ken je die ouderwetse spelletjes nog van zo’n plastic doosje waar je een klein zilveren balletje in een gaatje moest krijgen? Deze Wanderwatch brengt de vernieuwende variant daarvan. Houd het balletje in het midden en zorg dat het niet de kanten raakt. Dat kun je gewoon staand doen, maar je kunt jezelf natuurlijk ook uitdagen door het al lopend of balancerend te doen.

De Wanderwatch is een smartwatch die een horloge, interactief buitenspelen, communiceren en GPS in één combineert. Lees onze review!

  • Vind de magische steen

Verberg de magische steen en vind hem met je Wanderwatch. Een moderne manier van ‘warm of koud’, een spel dat je leuk samen met vriendjes kan spelen. Of als je een boswandeling gaat maken, kunt gebruiken om je kind enthousiast te houden. 😉

De Wanderwatch is een smartwatch die een horloge, interactief buitenspelen, communiceren en GPS in één combineert. Lees onze review!

# Camera

Foto’s maken vindt Job geweldig. Heeft hij niet van een vreemde met een vader die fotograaf is. Hij heeft sinds deze zomer een telefoon en maakt daar foto’s mee. Maar die telefoon wordt -gelukkig- ook nog weleens vergeten. In de Wanderwatch zit ook een camera. De resultaten zijn indrukwekkend. De goede 2 Megapixel camera maakt gave foto’s! Kijk hieronder maar eens. deze heeft Job tijdens een boswandeling gemaakt.

De smartwatch heeft 8 Gb geheugen. Voldoende om foto’s te maken. En anders download je ze op de pc. Met de oplaadplaat/USB-kabel staan ze in een handomdraai op de pc (Windows en OSX).

De Wanderwatch is een smartwatch die een horloge, interactief buitenspelen, communiceren en GPS in één combineert. Lees onze review!

# Intuïtieve chat

Kinderen kunnen met hun ouders chatten of met vriendjes en vriendinnetjes die ook een Wanderwatch hebben. Ze kunnen tekeningetjes sturen, teksten dicteren of voicemails sturen. Wanderwatch heeft een gesloten chatsysteem, waardoor kinderen alleen maar met hun eigen familie kunnen communiceren. Tenzij ze natuurlijk een ’team-up’ hebben gedaan met hun vriendjes. Dan zijn er ook berichtjes te sturen.

Overigens hebben ouders dezelfde chat-mogelijkheden via de ouder app.

# Ouder app

De gratis ouder app download je op je telefoon. Dat kunnen beide ouders doen, maar bijvoorbeeld ook opa en oma als die regelmatig oppassen. Jij beslist als ouder wie er toegang krijgt tot de gegevens van je kind. De Wanderwatch is daarmee echt veilig. Belangrijk, want uit onderzoek van de Consumentbond blijkt dat veel (goedkope) smartwatches onveilig zijn. De gratis app download je op je telefoon. De watch is altijd online verbonden via Bluetooth, Wifi of 3G (d.m.v. prepaid simkaart).

# SOS knop

Drukt je kind de SOS-button in, dan gaat er een alarm af. Iedereen die gekoppeld is aan het horloge, wordt gealarmeerd op zijn/haar mobiel.

Starterkit Wanderwatch

De Wanderwatch starterkit is voor 149,99 te koop in de Wanderwatch webshop. Ook is de smartwatch te koop bij Intertoys.

In de starterkit vind je:

  • een Wanderwatch natuurlijk!
  • magnetische oplaadplaat met USB kabel
  • softband waarmee Wanderwatch heel comfortabel zit, om elke pols.
  • de magische steen
  • pre-paid simkaart met een klein krediet, zodat je kind meteen naar buiten kan als het de Wanderwatch krijgt.
  • schroevendraaier met 4 reserve schroefjes (ja ze zijn heel klein, dus pas op. Wanneer je ze laat vallen, vind je ze nooit meer terug 🙂
  • een quick reference-handleiding om snel te starten

Meer informatie vind je op: www.wanderwatch.nl

Win een Wanderwatch

Omdat wij zo enthousiast zijn over de Wanderwatch en zij daar als start-up natuurlijk ook heel blij van worden, mogen we een Wanderwatch weggeven. Vind je je kind nog te jong voor een telefoon, maar houd je wel graag contact? Dan is de Wanderwatch echt een super oplossing. En zou ik zeker meedoen!

 

Gefeliciteerd, Yacintha van der Burgt uit Dordrecht

We geven je gegevens door aan Wanderwatch. Zij sturen het horloge naar je toe.

Dit artikel bevat producten die ons zijn toegestuurd voor een review.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.