By 27 september 2017 Read More →

Workshops voor ouders van ‘onze’ kindercoach Charlotte

Voor de zevende keer wordt dit jaar de Week van de Opvoeding georganiseerd. Een week waarin het draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen, jongeren en professionals.

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf en kan best lastig zijn. Ongeveer een kwart van de ouders maakt zich wel eens zorgen over de opvoeding en de helft hiervan voelt zich regelmatig tekortschieten. Soms zitten de oplossingen in onverwachte hoek en loop je daar tegenaan door ‘out of the box’ te denken en ‘buiten de lijntjes’ te kleuren. Want iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal en eigen behoeften, niemand hoort in een hokje.

Thema 2017: ‘Buiten de lijntjes’

Hoe zie jij dat als ouder en medeopvoeder? Hoe ga je hier als professional mee om? Luister je en bewandel je wel eens een ander pad dan gebruikelijk? Overal in Nederland worden workshops, bijeenkomsten en cursussen georganiseerd. Kijk hiervoor op de website van de Week van de Opvoeding: www.weekvandeopvoeding.nl

Voor mij als kinder- en jongerencoach een leuke gelegenheid om korte workshops voor ouders en professionals te organiseren in mijn praktijk.  Ik neem mijn boek als basis: Hoe houd je het gezellig thuis? 30 manieren om je kind en jezelf op te voeden.

Hoe houd je het gezellig thuis? Workshops voor ouders en professionals

 Maandag 2 oktober 19.30 – 22.00 uur workshop voor coaches en andere professionals; aan de hand van het boek laat ik zien welke werkvormen je kunt gebruiken.

 Dinsdag 3 oktober 20.00 – 22.00 uur workshop voor ouders van kinderen op de basisschool: hoe praat je met je kind? Hoe zorg je voor een positieve opvoeding? Hoe zorg je dat je je kinderen niet achter het behang plakt, of zij jou?

 Woensdag 4 oktober 20.00 – 22.00 uur workshop voor ouders van leerlingen op een VO school. Hoe ga je om met pubergedrag, hoe blijf je communiceren? En hoe zorg je ervoor dat je nog plezier kunt hebben met elkaar?

Alle workshops vinden plaats in mijn praktijk in Amsterdam Centrum en kosten €25 (maandag) en €15.

In alle workshops gaan we met elkaar in gesprek hoe je als ouder (of professional) dingen aanpakt en hoe je met de spelletjes en werkvormen in mijn boek tot een goede communicatie en vrolijke relatie met je kind kan komen. Ik laat je zien hoe je met het kwaliteitenspel de kwaliteiten van je kind kan ontdekken, hoe je je kind kan leren op een speelse manier met faalangst om te gaan, hoe je elkaar goede complimenten kan geven, hoe je op een leuke manier dingen kan afspreken in een gezinsvergadering etc.

Over het boek

Hoe houd je het gezellig thuis is een doe-boek met praktische methodes, die ik als kinder- en jongerencoach  in mijn praktijk gebruik. Dingen die je makkelijk zelf met je kind kunt doen, gewoon als spelletje of gezellig samenzijn. Het boek biedt ouders houvast en helpt ouders en kinderen met onder andere het voeren van leuke en verrassende gesprekken, het ontdekken van elkaars kwaliteiten, het werken aan oplossingen, het boven water krijgen van en omgaan met gevoelens, het omgaan met verlies en scheiding en het veranderen van gedrag.

 

Het boek biedt ouders houvast en helpt ouders en kinderen op 30 verschillende manieren met:
– het voeren van leuke en verrassende gesprekken
– het ontdekken van elkaars kwaliteiten
– het werken aan oplossingen
– het boven water krijgen van en omgaan met gevoelens
– het omgaan met verlies en scheiding
– het veranderen van gedrag
…en nog veel meer

Het worden speelse en gezellige workshops met veel uitwisseling.

Informatie en reserveren workshops voor ouders

Voor informatie en reservering: [email protected] of 0610799017 of kijk op www.weekvandeopvoeding.nl voor activiteiten bij je in de buurt. Het boek kan je in de boekwinkel of via mij kopen voor €16,95


(c) Can Stock Photo / Paha_L

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Charlotte Borggreve is naast moeder van drie ook orthopedagoge en kinder- en jongerencoach en heeft een eigen praktijk in Amsterdam Centrum.