Tips voor een vakantie met hooggevoelig kind

Kindercoach Charlotte heeft handige en praktische tips voor je vakantie met hooggevoelig kind. Zo wordt jullie vakantie (ook voor jou) echt genieten!

Ken jij de boekjes van Langmuts. Die boekjes zijn speciaal geschreven voor hooggevoelige kinderen. Ik schreef al eerder een blog over de boekjes. In ‘Langmuts en de vakantie‘ staan een paar goede tips voor ouders, die ik je graag nog even wil meegeven voor de vakantie.

> Lees ook: Wat is een hooggevoelig of hoogsensitief kind?

 

Kindercoach Charlotte heeft handige en praktische tips voor je vakantie met hooggevoelig kind. Zo wordt jullie vakantie (ook voor jou) echt genieten! Lees hier Charlotte's kind.

Tips voor vakantie met hooggevoelig kind

1# Rekening houden met je hooggevoelige kind begint al bij het uitzoeken van de vakantie. Bedenk waar ze zich het meest ’thuis’ zullen voelen. Veel, maar niet alle hooggevoelige kinderen houden van de natuur. Of ga naar dezelfde plek als eerder, dat vinden hooggevoelige kinderen vaak ook fijn.

2# Besef dat je kind moeite kan hebben met wegvallende structuur, andere omgeving en dagindeling. Geef het de kans om er rustig aan te wennen. Soms is het kind niet meteen enthousiast, maar meestal wordt het dat wel als het eenmaal gewend is.

3# Hooggevoelige kinderen willen graag weten waar ze aan toe zijn. Dus bereid de vakantie goed met hen voor. Betrek ze erbij en verzeker ze, als er onverwachte dingen gebeuren, dat je er voor ze bent.

4# In een vakantie zijn er veel dingen anders dan thuis. Dus zorg ervoor dat je vertrouwde dingen meeneemt als knuffel, dekentje of drinkbeker. Probeer je ook aan de rituelen van thuis te houden.

> Lees ook: Tips voor het omgaan met hoogsensitieve kinderen

 

 

5# Zorg dat er niet alleen vrijheid en blijheid is, maar ook structuur. Daar vaart je kind wel bij!

6# Geef je kind, als hij dat nodig heeft, voldoende rust. Dus laat hem niet veel later naar bed gaan.

7# Maak niet teveel uitstapjes op een dag. Zorg ook voor rustmomenten op een dag. En maak de uitstapjes niet te lang: een kind van vijf heeft bijvoorbeeld aan twee uur dierentuin al genoeg.

8# Sommige kinderen krijgen heimwee. Ga daar begripvol mee om, maar maak het niet te veel een issue.

9# Probeer jezelf niet druk te maken. Heb jij stress, dan voelt je hooggevoelige kind dat haarfijn aan. Dus hoe prettiger jij je voelt, en hoe beter jij voor jezelf zorgt hoe beter voor je kind.

 

Prettige vakantie en vergeet niet zelf te genieten!

 

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Charlotte Borggreve is naast moeder van drie ook orthopedagoge en kinder- en jongerencoach en heeft een eigen praktijk in Amsterdam Centrum.