Picknicken met je kids. Handig met deze tips!

Picknicken is iets wat wij thuis heel graag doen. Dat hoeft niet eens altijd ver weg te zijn, het kan ook gerust in de achtertuin. Of bij opa en oma in de tuin. Gaan we op vakantie, dan begint de vakantie voor ons op het moment dat we in de auto stappen. We stoppen dus ook gerust om een uur ergens te picknicken.

Lekker, relaxt picknicken met kinderen kun je als je enige voorbereiding treft. Zoek je spullen tijdig bij elkaar en maak thuis al lekkere dingen klaar in schalen waarin je ook direct je gerechten kan serveren. Doe het in je picknickmand of koeltas en genieten maar! Hieronder vind je mijn tips voor die relaxte picknick!

Picknicken doen we graag. We delen onze favoriete gerechtjes en hebben nog andere handige tips voor je waarmee picknicken met kinderen geslaagd wordt.

>> Lees ook: De zomer is leuk, maar die hooikoorts.. Dit zijn de tips van MoodKids lezers.

Mijn 5 tips voor picknicken met kinderen

1# Lekker eten en drinken

Zonder eten en drinken geen picknick. En dan wel graag met dingetjes waar iedereen blij van wordt. Zorg dus voor variatie, zodat iedereen kan pakken wat hij lekker vindt. Fruit en groente gaan er bij mijn zoon altijd wel in en is met lekkere zomerse dagen extra lekker. Dat nemen wij dus zeker mee. Dit zijn de gerechtjes en receptjes die bij ons vaak meegaan.

> stokbrood met smeersels: stokbrood vinden bijna alle kinderen lekker. Maak er wat smeersels bij die je ook als dip kunt gebruiken voor groente. Wat dacht je van hummus, tomaat-paprika pesto of courgette-munt spread?

> banaan pannenkoekjes met blauwe bessen: sinds kort hier favoriet. Ze zijn ook koud erg lekker. Bak een stapel volgens dit recept. Doe ze in een schaal en vul aan met blauwe bessen.

watermeloensalade: neem een halve watermeloen. Verwijder de schil en snijd in blokjes. Haal de blaadjes van een takje munt en scheur deze in stukjes. Voeg 100 gram feta in blokjes toe en mix door elkaar.

Picknicken doen we graag. We delen onze favoriete gerechtjes en hebben nog andere handige tips voor je waarmee picknicken met kinderen geslaagd wordt.

En meer lekkere ideetjes

> voor de carnivoren: een picknick zonder vlees vinden de (mannelijke) carnivoren hier thuis echt niks. Snijd gebakken, afgekoelde spare-ribs in stukjes. Prik koude gehaktballetjes aan een spiesje met een blaadje basilicum en mozzarellabolletjes. Of halveer een mini-komkommer en prik die in de lengte aan een lange tapasprikker met een gehaktballetje ertussen.

> groentes: koop mini-tomaatjes in verschillende kleuren. Even wassen en doe ze in een schaal. (Let op: heb je een kind jonger dan 6 jaar, snijd ze dan doormidden i.v.m. verslikkingsgevaar). Of maak een paprikatrio: snijd een rode, gele en oranje paprika doormidden, verwijderen de zaden en zaadlijsten en snijd in reepjes. Leg in een bak. Ook lekker met de hummus-dip.

> pannenkoek met aardbei: Bak (of koop) pannenkoeken, smeer een pannenkoek met aardbeienjam of chocoladepasta. Rol op en snijd in stukjes. Prik een aardbei op een stokje, vervolgens een stukje pannenkoek, weer een aardbei, opnieuw een pannenkoek rolletje en eindig met een aardbei.

Water nemen we vaak mee in zo’n handige tap. Doe er wat fruit of kruiden bij (kijk hier voor lekkere waterrecepten)en veel ijsklontjes. Is je drankje lekker koel op locatie. En vergeet die lekkere fles gekoelde rosé voor de ouders niet. 😉

2# Rondom de picknick

Je zal de eerste niet zijn die wel aan eten en drinken heeft gedacht, maar de borden was vergeten. Of nog erger (vooral voor jou): de kurkentrekker. Ooit weleens een kurk met je vingers in een fles wijn gedrukt? Ik wel. Geen pretje! 😉 Daarom mijn lijstje met items die handig zijn om mee te nemen: koeltas met koelelementen, servetten of vochtige doekjes, (plasticborden en bestek, (plastic) bekers en glazen, broodplank, broodmes, schilmesje, kurkentrekker en zout & peper.

Vergeet ook de vuilniszak niet, zodat je alles schoon kunt achterlaten. Picknicken we ergens langer, dan nemen we ook regelmatig een kleine wegwerpbarbecue mee. Kun je de spareribs en gehaktballetjes van hierboven nog even opwarmen. Of wat dacht je van marshmallows op een stokje?

Picknicken doen we graag. We delen onze favoriete gerechtjes en hebben nog andere handige tips voor je waarmee picknicken met kinderen geslaagd wordt.

3# Een picknickkleed en kussens

Met picknicken bivakkeer je toch een hele tijd op de grond, dan dus ook graag comfortabel zitten. Neem een lekker groot kleed mee. Het liefst met geplastificeerde ondergrond, zodat je ook droge billen houdt als het gras nog wat vochtig is of wordt. Wat losse kussens zijn altijd fijn! Als steuntje tegen een boom of om gewoon lekker te liggen.

4# Vertier

Picknicken met kinderen bestaat niet alleen uit chillen, eten en drinken. Er moet ook bewogen worden!  Zorg dus dat je ook het nodige vertier bij je hebt. Een voetbal, badminton of tennisset, jeu de boules, een spelletje en voor een rustmomentje een stapel Donald Ducks. Neem voor jezelf ook wat tijdschriften of een boek mee. Misschien, heel misschien heb je ook wel even een rustmomentje voor jezelf…

5# Beschermen tegen de zon

Picknicken doe je juist op lekkere zonnige dagen. Wees voorzichtig met de zon, zeker tussen 12-15.00 uur. Zoek een schaduwrijk plekje onder een boom. Vergeet de zonnebrandcrème niet en neem voor je kinderen een petje of hoedje mee.

Heb jij nog andere leuke tips voor een picknick met kinderen? Deel ze met ons via Facebook.

Picknicken met kinderen extra makkelijk met Jumbo zomeractie

Vanaf 28 juni is Jumbo met een spaaractie voor multifunctionele schalen van Pyrex gestart. Je kent ze vast wel van dat dikke glas. De schalen zijn geschikt voor de oven, magnetron en diepvries. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvang je een zegel en bij actieproducten een extra zegel.

Spaar vanaf 28 juni 2017 bij Jumbo voor deze handige, afsluitbare Pyrex schalen. We geven je tips wat je met deze schalen kan tijdens een picknick met kinderen. #sp

Handige van deze multifunctionele schalen van Jumbo is dat ze een deksel hebben. Op een lekkere zomerdag ’s avonds vaak geen zin om te koken? Bereid dan ’s ochtends alles voor, deksels erop en in de koelkast. ’s Avonds in de oven zetten en je hebt een lekkere gezonde maaltijd. Bekijk bijvoorbeeld dit recept maar eens.

Voor de picknick zoals hierboven bereid je thuis alles makkelijk voor, met de deksels sluit je alles goed af en de schalen zijn makkelijk stapelbaar in de koeltas. Ook makkelijk: je serveert er direct je gerecht in, want de schalen zijn ook nog eens gewoon mooi om te zien. Klaar met picknicken? Deksels er weer op en mee naar huis nemen. Geen gesmeer in je tas en thuis (eventueel) weer in de koelkast. Ideaal!

> Pin hier onze tips voor picknicken met kinderen voor op je eigen Pinterestbord

Picknicken doen we graag. We delen onze favoriete gerechtjes en hebben nog andere handige tips voor je waarmee picknicken met kinderen geslaagd wordt. Bekijk ze hier.

 

Deze blogpost is gemaakt in samenwerking met Jumbo. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Comments are closed.

Nicole Gorseling

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, focust ze zich nu volledig op MoodKids.

Simple Share Buttons