By 3 mei 2017 Read More →

12x waarom ik als moeder te laat ben. Ja alweer!

Ik was een vrouw van de klok! Ik zeg was, want tegenwoordig kom ik altijd en overal (veel) te laat aankakken. Hoe dat kan? Ik heb kids, twee zelfs. En die hebben maling aan de klok.

Nooit, nou ja sporadisch dan misschien, kwam ik ergens te laat. Ik ben namelijk opgevoed door hele punctuele ouders die liever ergens te vroeg aankomen dan te laat. Op tijd komen zat in mijn DNA. Maar toen werd ik moeder.

Eerst van kind 1 en toen van kind 2. Nu kan ik in mijn woordenboek het begrip ‘op tijd komen’ nergens meer terug vinden. Ik verzamelde 10 redenen waarom een moeder (als ik) altijd te laat komt.

12x waarom een moeder te laat komt

#1 Je hebt je verslapen.

Omdat je al weken fungeert op slechts vier uurtjes slaap en simpelweg dwars door de wekker sliep. En uitgerekend vandaag iedereen besloot eens fijn door- én uit te slapen.

Voordat ze kids had, was Roelina een vrouw van de klok. Maar nu is ze altijd te laat.  Altijd ja. Daarom 12x waarom ze als moeder te laat is. Herkenbaar?

#2 Poepluiers, need I say more?

Waarom in hemelsnaam besluiten kinderen hun luier vol te kakken wanneer we op punt staan van vertrek?

#3 Het ontbijt van die morgen liet onuitwisbare sporen achter..

Op hoofd, romp en ledematen van je kinderen. Na gebruik van een pak vol snoetendoekjes besluit je dat ze toch maar schone kleren aan moeten.

#4 Je bent je sleutels kwijt.

God mag weten waar ik ze voor het laatst heb gezien. Als ik ze überhaupt als laatste heb gezien. Want het zou ook zo maar kunnen dat het iemand was van pak ‘m beet 90 cm groot.

> Lees ook: Herkenbaar! 10x waar verstopt mijn peuter de … (vul zelf in)

#5 Je bent de speen vergeten.

O.M.F.G! Ik kan mij geen ergere ramp voorstellen. Wij gingen ooit op vakantie zónder het zuigmaatje van babylief. Dat hebben we geweten. Wat de navigatie ook aangeeft: probeer om te keren!

> Lees ook: Mijn kinderen hebben allebei een speen! #sorrynotsorry

#6 Je peuter besluit dat hij vandaag niet kan zonder..

…zijn Dino, zijn Bumba, zijn voetbal en zijn brandweerauto naar het KDV kan. En o ja, ook nog zijn duplovliegtuig. En dat moet uiteraard allemaal zelf gedragen worden. Hoe haal je het in je hoofd om hem daarmee te helpen.

#7 Peuterlief is vandaag écht niet in een schoenenmood

En heeft besloten dat hij wel op zijn crocs naar het KDV kan. No way, josé!

#8 Uitgerekend nu moet de puzzel worden afgemaakt

En die puzzel lag natuurlijk al dagen half in elkaar gepuzzeld op de grond.

#9 En omdat we toch al niet opschieten..

Babylief besluit dat het juist nu tijd is om met de Duplo te gaan spelen. Lees: omgegooide bak met legosteentjes wanneer je nét alles hebt opgeruimd.

#10 Je weet uit ervaring dat je sinds dat je kinderen hebt meestal de helft vergeet.

Voor vertrek heb je dus al tot vier keer toe alle tassen in- en uitgepakt om tot de conclusie te komen dat je dit keer écht alles mee hebt.

#11 In de auto op weg naar je bestemming begin je toch weer te twijfelen.

Je parkeert de auto langs de kant van de weg en kijkt voor de zekerheid alle tassen voor de vijfde keer nog een keer na.

#12 Je komt tot de ontdekking dat je ook dit keer toch weer wat vergeten bent.

Je kunt nou eenmaal niet zonder luierdoekjes het huis uit voor meer dan 10 minuten. Er zit niets anders op dan maar weer rechtsomkeert te gaan.

Ben ik de enige die altijd te laat komt?

Met enkel kind één aan mijn zijde ging het nog wel. Ik kwam weleens te laat, maar dat kwam eigenlijk nauwelijks voor. Nu lijken mijn kids er een sport van te maken om ervoor te zorgen dat we ergens vooral NIET op tijd komen.

Soms denk ik wel eens dat ik de enige moeder ben die het niet onder controle heeft.  Wanneer mijn huis vlak voor vertrek verandert in een heksenketel. Dan hoop ik dat het niet alleen aan mijn chaotische aard ligt dat we wéér eens te laat zijn. En dat andere moeders zich hier ook in herkennen.

Komt het je bekend voor of juist helemaal niet? Praat mee op Facebook! 


(c) Can Stock Photo / AndreyPopov

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Roelina is een ‘working mom’ van twee zoons (Finn en Olle) en een engelmeisje (Jasmijn), dat 2 weken na haar geboorte is overleden. Ze is gelukkig ongetrouwd met haar allerbeste vriend waarmee ze samenwoont in, zoals zij zelf zegt, haar huishouden van Jan Steen. Roelina werkt 36 uur in de week in de marketing en propt haar vrije tijd vol met hobby’s.