By 4 november 2016 Read More →

Herkenbaar! 10x waar verstopt mijn peuter de … (vul zelf in)

Herken je dat? Je zoekt je overal het schompes naar je autosleutels. “Heb ik ze in mijn tas gedaan, in het contact van de auto laten zitten?” Je denkt en denkt en denkt…

Je probeert na te gaan waar je die verrekte sleutels toch gelaten hebt. “Zijn het (nog steeds) die hormonen? Je bent immers sinds je moeder bent steevast ALLES, altijd en OVERAL kwijt.” Maar dan krijg je een ingeving: “zou mijn peuter…?”

Alweer mijn sleutels kwijt

Dit overkwam mij laatst.  Ik was wéér eens mijn sleutels kwijt. Trouwens, het afgelopen half jaar heb ik mij geregeld een ongeluk gezocht naar zoekgeraakte gebruiksvoorwerpen. Dan vond ik ze terug op plaatsen die ik zelf nooit had kunnen bedenken. Mijn peuter wel, geniaal wezentje als hij is. Daarom een top 10 met de beste verstopplekken volgens de peuter.

10x de beste verstopplekken peuter

1# In de vuilnisbak

Met stip op 1: de vuilnisbak. De meest favo verstopplek van een peuter! Heel fijn als je er pas achter komt dat je iets mist wanneer je nét de vuilnisbak hebt geleegd. Wel eens met blote handen tussen het huisvuil op zoek gegaan naar sleutels?

2# In de speelgoedbak

Misschien moeten we ze niet leren om op te ruimen, die peuters. In veel gevallen is het namelijk tussen de speelgoedauto’s of het Duplo waar je jouw zoekgeraakte spullen terug kunt vinden.

3# In de keukenlade (of -kastjes)

Waarom verstoppen peuters sleutels, telefoons en afstandsbedieningen (en waarom altijd afstandsbedieningen?) in lades? Je kunt zoeken tot je een ons weegt. Je vindt het meestal pas terug wanneer je een lade opent. “Aha, daar ligt het dus.”

4# Achter een deur

Die had ik zelf niet beter kunnen bedenken. Had ik dat maar want dat had ons een hoop tijd én frustraties gescheeld. Uren zochten wij naar de sleutel van ons vakantiehuisje. Totdat ik bij toeval achter een deur keek. Daar lag hij, bovenop een scharnier. Over geniaal gesproken!

#5 In de plantenbak

Wel eens een afstandsbediening gezocht in een met donkere aarde gevulde plantenbak? Need I say more?

#6 Onder de koelkast (of willekeurige andere kast)

Het meest frustrerende is wanneer je er met je neus bovenop staat. Met een beetje mazzel zo dat je er nét niet bij kunt. Waarom ze (koel)kasten niet gewoon wat hoger maken… hebben vast geen peuters thuis.

#7 In de hondenmand

Natuurlijk het liefst wanneer de viervoeter zelf ook in de mand ligt. Wel eens een klein fietssleuteltje onder een grote, luie hond vandaan gepeuterd (what’s in a name)?

#8 Buiten (waar dan ook ergens in de voor- of achtertuin)

Wanneer je peuter zelf de deur kan openen, berg je dan maar. Dit betekent een heleboel nieuwe verstopplekken. Onder een bloempot, in het kippenhok, in de zandbak… Gelukkig heeft onze peuter nog niet het putje onder de regenpijp ontdekt.

Herken je dit? Je zoekt naar je sleutels, fstandsbediening of telefoon. Ineens bedenk je je: mijn kind! Daarom de 10 beste verstopplekken volgens de peuter.

#9 In een schoen

Waarom ook niet! Een schoen voldoet immers prima als verstopplaats. Er zit een opening in en iets kleins valt er gemakkelijk in. Het loopt alleen zo lastig.

#10 In de wc

Zolang je niet doorspoelt, is er niets aan de hand. Want ook de wc kun je rekenen tot verstopplaats. In het geval van mobiele telefoons echt geen fijne kanshebber.

Ben jij iets kwijt en heb je een peuter in huis? Ga dan eens bovenstaande plaatsen na. Grote kans dat je jouw zoekgeraakte spullen daar vast en zeker terug vindt.

Heeft jouw peuter nog een betere verstopplek bedacht? Vertel het ons!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Peuter

Auteur:

Roelina is een ‘working mom’ van twee zoons (Finn en Olle) en een engelmeisje (Jasmijn), dat 2 weken na haar geboorte is overleden. Ze is gelukkig ongetrouwd met haar allerbeste vriend waarmee ze samenwoont in, zoals zij zelf zegt, haar huishouden van Jan Steen. Roelina werkt 36 uur in de week in de marketing en propt haar vrije tijd vol met hobby’s.