By 26 maart 2017 Read More →

Ik wil ook een papadag!

Deze blog gaat niet over het woord papadag. Veel mensen vinden dit een stom woord. Ik heb er eigenlijk geen problemen mee. Het maakt het juist heel duidelijk voor mijn kinderen: op papadag is papa thuis en op mamadag mogen ze het met mamma doen. En wij hebben zelfs vaker papadagen met een papa die als zzp’er werkt.

Wel ben ik jaloers op papadagen….

Hyper de piep
Mijn kinderen zijn vaak helemaal hyper als ik thuis kom en vertellen enthousiast over wat ze allemaal hebben gedaan. Een monster geknutseld, foto’s gemaakt met de 360 graden camera of de hele middag in de speeltuin rondgerend. Mijn dochter wil sinds kort zelfs draak, Spiderman én Pim (papa dus) worden. Hij is het grote voorbeeld. Helaas zijn ze na de verhalen vaak helemaal uitgeput en is het wachten op een ruzie, rondvliegend eten of een woedeaanval. Of allemaal bij elkaar. Een groot voordeel? Ze slapen snel in!

Het huishouden? Daar doen we niet aan op papadag!

Naast oververmoeide kinderen is ook het huis een totale ontploffing na papadag. Overal speelgoed, van opgebouwde treinbanen tot steden van lego. Maar ook de keuken, de badkamer, eigenlijk alles is totaal verwaarloosd. Knap hoe je in een werkdag zoveel vuil kan maken eigenlijk. En ze zien het niet eens! Ach, beter een verwaarloosd huishouden dan verwaarloosde kinderen….
Waarom zijn papa's zo relaxt op hun papadag en mama's naast de kids een hele waslijst met to-do's hebben. Suzanne wil meer op papa gaan lijken. Lees haar herkenbare blog hier.
Mamadag is zelfspeeldag
Op mamadag gaat dat wel anders! Dan spelen we even samen, maar na een tijdje verven, ben ik de dag al aan het plannen. Eerst even twee wasjes draaien, ondertussen de vaatwasser in- en uitruimen en als het kan nog even dweilen. Dat lukt lang niet altijd, daar niet van, maar ik probeer het in ieder geval. ‘Mama, zullen we samen een spelletje doen?’ ‘Nee, ik moet eerst…’ vul maar in. Ik hoor mezelf alleen maar ‘straks, doe maar even zelf, eerst even dit doen’ zeggen. Eigenlijk helemaal niet leuk.
Ik heb me dus voorgenomen me ook wat meer als papa te gaan gedragen. Misschien hernoemen we alle dagen dan wel naar ‘fundagen’. Dát is pas een stom woord! ;-).
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Suzanne Donselaar is moeder van 2 en werkt als online marketeer. Ze combineert leuk voor de kinderen met leuk voor haarzelf en ze vindt opvoeden 'zwaarleuk’ .. meer lezen ..