By 26 september 2016 Read More →

10x peuter eetdrama… Zucht!

Met een peuter is het of een eetfeestje of eetdrama. Regelmatig haalt je kind een trukendoos open. Maar dat kan jij ook! Check hier 9 speelse tips.

Eten met een peuter is óf een feestje óf een drama. De ene dag eten ze goed. De volgende dag of zelfs volgende uur is het een drama.

Dat ligt heus niet aan jouw kookkunsten of aan zijn/haar smaakpapillen als je dat soms dacht. Nee hoor, je hebt te maken met een peuter!

Zucht!

10x peuter eetdrama

1. Ik lust geen melk.. – En dat consequent volhouden. Totdat je hoort dat je peuter élke dag GEWOON melk drinkt op de kinderopvang.

2. Ik wil geen melk.. – Wil je geen melk? Joh, dan draai je toch gewoon je beker om. Dag melk!

3. Bestek: hoezo? – Een vork? Een lepel? Hoezo, je hebt toch handen..

4. Handen schoon! – Je houdt niet van vieze handen. En ook niet van bestek! Hoi spaghetti bolognese saus op je t-shirt!

5. Slabbetje – De clown uithangen met je slabbetje is écht de truc om je ouders af te leiden van het feit dat je niet eet. En dan wel zo de clown uithangen, dat je bord op de grond valt. Ach jee..

6. Wat de boer niet kent… – Dat eet hij niet. Dat geldt zeker voor peuters! Dat ken ik niet = dat eet ik niet!

7. Dat vind ik niet lekker… – Oeps, zeker vergeten dat je het vorige week wél heel lekker vond.

8. Ik ben zooo moe – Als ultieme poging om écht NIET te hoeven eten.

9. Ik heb zo’n hon-ger! – Niks willen eten bij het avondeten en dan vervolgens in bed een uur zeuren dat je zo’n HON-GER hebt. Je WILT een rijstwafel/ontbijtkoek/toetje!

10. Dat vind ik ECHT niet lekker! – Alle trucs geprobeerd, niks werkt? Dan gooi ik mijn bord om. Mocht je je afvragen waarom de hond zo graag onder de kinderstoel ligt.. Nou daarom!

> Lees ook: leuke tips voor spelletjes samen met je kind

Trukendoos voor ouders

Herkenbaar? Toch zeker wel een paar of misschien wel allemaal. Word je als ouder ook weleens moedeloos van alle peuter eetdrama en trucs van je kind? Waarom zou jij als ouder zelf ook niet je trukendoos open trekken? Met een speelse en frisse blik los je soms (ja soms, met een peuter weet je het nooit) het probleem op. De clowns van CliniClowns bekijken de wereld op een net iets andere manier. Daarmee staan zij dicht bij de beleving van een kind. Verrassend denken, improviseren en het verleggen van focus is hun dagelijkse werk. Die technieken kun jij natuurlijk ook prima gebruiken in je gezin.

Heppie tips nodig?

CliniClowns vroeg aan hun Facebook-fans wat de meest voorkomende uitdagingen zijn in gezinnen met kinderen van 3 tot 8 jaar. Echt herkenbaar voor iedere ouder. De CliniClowns-clowns bedachten daarop verrassende tips. In totaal geven ze je 9 speelse tips. Laat je verrassen en test ze eens uit!

 

 

> Lees ook: Circus CliniClowns: voor altijd in je hart!

MoodKids is online ambassadeur van CliniClowns

 


(c) Can Stock Photo / prettyvectors

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Peuter

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.