By 17 september 2016 Read More →

Circus CliniClowns: voor altijd in je hart!

CODEAFBEELDING

Een circus met een zeer bijzonder tintje. Met enkele betoverende voorstellingen die je nooit meer zult vergeten. Met liedjes, theater en acrobatische kunstjes. Met livemuziek, met zang, met dans. Maar bovenal met stralende kinderen. Stralende kinderen die soms ziek zijn, of net even anders dan anders. Dit stuk gaat over Circus CliniClowns. Dit artikel gaat over een initiatief dat je maar één keer hoeft mee te maken. Vervolgens zit het voor altijd in je hart…

Iedere seconde feest

Circus CliniClowns is een voorstelling die ontwikkeld is voor zieke en verstandelijk of meervoudig gehandicapte kinderen in de biologische leeftijd tot en met 18 jaar en hun gezinsleden. Maar wat blijkt eigenlijk al snel: iedereen kan hiervan genieten. Van jong tot oud.

Online ambassadeur

MoodKids is online ambassadeur van CliniClowns. Samen met Job hebben Dennis, mijn lief, en ik -op uitnodiging- onlangs een voorstelling in Deventer bezocht. Nadien zaten we er helemaal vol van. Onze 7-jarige Job vond het prachtig en vatte de voorstelling samen met de uitspraak ‘de ogen van alle kinderen straalden, mama!’. Dennis en ik waren diep geroerd door de veelheid en de diversiteit van de voorstelling en het effect dat het heeft op deze kinderen. Er was zóveel te zien, het was zó leuk, zó professioneel en zó bijzonder.

Als online ambassadeur bezocht MoodKids Circus CliniClowns. Een circus speciaal voor kinderen, die soms ziek zijn of net even anders dan anders.

Circus CliniClowns is waardevol!

Hoe ver we met onze kerngezonde zoon ook van de situatie van deze kinderen af staan, we zien aan alles dat dit een middag is die voor het complete publiek (en voor de spelers) gigantisch waardevol is. Ouders hoeven even niet meer te denken aan de positie van hun kind/kinderen. Ze zien hen genieten, en da’s het allerbelangrijkste. Of dat nu van een prachtig liedje, een zeepbel of een rode neus is: in deze tent is het letterlijk iedere seconde feest.

Twee typen voorstellingen

Het circus is geschikt voor kinderen die enige vorm van prikkels kunnen verdragen en in een groep kunnen zijn. CliniClowns (www.cliniclowns.nl) heeft twee typen voorstellingen waarvoor je je kunt aanmelden: hoger en lager niveau. Bij de eerste is het kind in staat om deel te nemen aan een groepsactiviteit met bijbehorende prikkels. Ook kan hij/zij een simpele verhaallijn volgen. De groepen zijn iets groter dan bij de voorstellingen voor lager niveau. Bij zo’n lager niveau-voorstelling namelijk heeft het kind heeft sterke behoefte aan een individuele benadering in contact en is prikkelgevoelig. Voor deze kinderen wordt de groepen klein gehouden.

Ervaring om nooit te vergeten

Wij bezochten de eerstgenoemde voorstelling. Al bij binnenkomst wordt in ‘de voortent’ voor ouders en kinderen letterlijk een warm bad gecreëerd. Kunnen kinderen een duik nemen in een zwembad vol met knuffels of heerlijk staren naar een rondrijdende trein, de ouders kijken vrolijk toe hoe hun kroost geniet met volle teugen. Ineens komt er een stel clowns binnen. Ze zoeken contact met de kinderen die allemaal een naamsticker met een kleur op hebben. Het CliniClowns-orkest komt spelend binnen, zingt een welkomstlied en de burgemeester van het circus heet ons welkom.

Als online ambassadeur bezocht MoodKids Circus CliniClowns. Een circus speciaal voor kinderen, die soms ziek zijn of net even anders dan anders.

Actief in Circus CliniClowns

Er worden drie groepen gevormd, waarbij alle kinderen en ouders aan één van de drie clowns worden gekoppeld. Zij begeleiden ons letterlijk door het circus.In de roulerende groepen kneden de kinderen deeg, versieren ze taarten, doen ze de was en laten ze muizen dansen.

Als online ambassadeur bezocht MoodKids Circus CliniClowns. Een circus speciaal voor kinderen, die soms ziek zijn of net even anders dan anders.

Uiteindelijk gaan de drie groepen tegelijk naar de circuspiste voor een optreden waar allerlei verschillende trucjes, liedjes en grappen letterlijk en figuurlijk over elkaar heen buitelen. Na anderhalf uur is er bij ons en bij ons zoontje maar één conclusie mogelijk: dit is een ervaring die je nooit meer vergeet.

 Als online ambassadeur bezocht MoodKids Circus CliniClowns. Een circus speciaal voor kinderen, die soms ziek zijn of net even anders dan anders.

Aanmelden

Inmiddels zit Circus CliniClowns bijna aan het eind van de voorstellingenreeks van dit jaar. Alleen de regio’s Drachten en Eindhoven komen er nog aan. In 2017 komt er natuurlijk weer een nieuwe reeks!

Denk jij dat jouw kind hier ook voor in aanmerking komt?  Aanmelden kan via de website. Of ken je iemand voor wie Circus CliniClowns geschikt is?  Tip die persoon dan! Dit artikel kan je ook makkelijk delen en doorsturen via Whatsapp. Zie de button rechts onderaan dit artikel.

Deze doelgroep verdient dit geweldige en betoverende uitje!

Wil jij een steentje bijdragen om Circus CliniClowns mogelijk te blijven maken? Maandelijks of eenmalig? Alle kleine beetjes helpen. Doneren kan eenvoudig via deze link.

MoodKids is online ambassadeur van CliniClowns

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.