Geen tijd, maar wél alles hebben!

Zodra je kinderen hebt, is het onmogelijk om je nog voor te stellen hoe je leven zou zijn zonder. Ze zijn in één klap zo’n groot onderdeel van je leven en je bestaan geworden. Jouw leven draait nu om dat van je kleintjes.

Dat geldt ook bij ons. Zo nu en dan denken mijn man en ik nog wel eens terug aan vroeger. De tijd voordat we kinderen kregen. We moeten uren tijd over hebben gehad! Nou ja uren, zeg maar gerust dagen…

In het begin doe je niet zoveel

In het begin van een nieuwe relatie doe je natuurlijk niet zo veel. Behalve bij elkaar zijn en in elkaars ogen verdrinken. Lekker luieren, genieten van het samenzijn en totaal geen besef van tijd hebben. En dan krijg je samen kinderen en kom je iedere dag uren te kort. Hoeveel je ook doet op een dag: er zijn nog altijd zo veel klusjes over. Vorig jaar ging mijn oudste voor het eerst naar school. Ha, dacht ik toen nog, nu zal ik wat tijd over houden. Maar ook dit bleek slechts een illusie. Met een kind op school, let je nog meer op de tijd. Voor je het weet, is je vrije ochtend weer voorbij en word je weer op het schoolplein verwacht. En heb je van je ’to do list’ nog geen kwart afgewerkt.

Geen tijd

Druk, druk , druk het is natuurlijk van deze tijd. We willen alles zo goed mogelijk doen. Een supermama zijn, collega, vriendin en partner. En hè, ik ben er zelf ook nog, dus de nodige me-time moet zo nu en dan óók ingepland worden. Daarnaast wil ik sporten en zorgen dat de Facebook-account, Twittertimeline en wat al niet meer bijgewerkt is. Voor je het weet, is er alweer een week voorbij gevlogen.

> Lees ook: 6 redenen waarom jij een goede moeder bent!

Pyjamadag
Zo ben je bevallen en zo heb je een dochter van vijf. Dat gevoel overviel mij vorige week. Druk met alle voorbereidingen voor het grote feest van mijn meisje. Was het echt al 5 jaar geleden dat ik voor het eerst in haar prachtige ogen keek?? Waar zijn de jaren gebleven? We razen maar door en laten ons meevoeren door de hectiek om ons heen.

Niks moet, alles mag

Maar zo nu en dan gaat hier even bewust de stop er op en zetten we de tijd heel even stil. We laten de boel de boel en lassen een pyjamadag in. Niks moet, alles mag. Genieten van het gezin! We nemen de tijd, kijken niet op de klok en doen uren waar de kids zin in hebben. We spelen spelletjes, gaan uitgebreid in bad en nemen de kinderen daarna nog lekker mee naar beneden om op de bank te kroelen voor de tv. Dan brengen we ze naar bed. We drinken nog een wijntje, kletsen nog na over deze heerlijke dag en sluipen op onze tenen naar boven. Daar slapen onze allerliefste schatjes. We sluipen naar de bedjes. Kussen hun warme hoofdjes en kijken elkaar aan.

Dan komt het besef dat we weliswaar weinig TIJD, maar wel alles hebben!

> Lees ook: 5 tips om meer tijd te krijgen als mama

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Rachèl is getrouwd en mama van een peuter en een kleuter. Ze is werkzaam als doktersassistente. Lees meer >>