6 redenen waarom jij een goede moeder bent

Ik had vandaag zo’n dag dat ik een boxershort van mijn Lief aan moest omdat ik zo snel geen schoon ondergoed kon vinden (god, ik hoop echt dat ik niet de enige ben die dat gebeurd). Onmiddelijk hoorde ik de stem van mijn moeder: “Zorg altijd dat je schoon ondergoed aanhebt, want als je een ongeluk krijgt…”.

Alsof de ambulance broeders zich daarover verbazen als je met een klaplong en open been breuk op de brancard ligt. Ik wil maar zeggen, mijn moeder treft geen blaam. Die heeft haar best met mij gedaan. Ik maak er helemaal zelfstandig een ratjetoe van af en toe. Andere dagen gaat iedereen in matchende outfit, met lunch, schoongewassen en gepoetst gebit op pad en je hebt dagen als deze. Ik kon wel een pick me up gebruiken en zo’n dag heb jij vast ook wel eens. Daarom deze zes. Because you’re worth it!

6 redenen waarom jij een goede moeder bent

1. Multitasken is je middle-name
Goed, het gaat niet altijd even geweldig (grote mensen tandpasta op de tandenborstel van je peuter terwijl jij je aan het opmaken bent, sorry schatje!) maar voor het overgrote deel gaat het goed. Eten koken terwijl je de baby aan het eten geeft en knutselt met de oudste is voor jou een eitje.

2. You are still standing
Het kan zijn dat je het getroffen hebt met je kindje (vlotte bevalling, eten/drinken/groeien gaat goed, baby slaapt al sinds hij zes uur oud is ‘s nachts door) maar het kan ook zijn dat je het minder getroffen hebt: Je kunt je de laatste keer dat je zes uren onafgebroken geslapen hebt niet herinneren, de roze/blauwe wolk is nergens te bekennen en you are running on empty. Alle koffie in de Melkweg zou nog geen deuk slaan in je slaapgebrek, maar jij houdt vol (ook al is het soms amper). Je staat op, geeft de oorzaak van je slaapgebrek een dikke kus en doet je ding: lachen/dansen/vrijen/ruziemaken/koken/wassen/werken/enz. You asskicker you!

3. Je bent je kind nog nooit ergens vergeten
High five! En dan vergeten we die keren dat je wegreed met je kind in de auto, maar nog los in de autostoel gewoon (of ben ik de enige ontaarde moeder van wie de maxi cosi soms wel heel erg meebeweegt in bochten?).

>> lees ook: dingen die je over jezelf leert als je moeder wordt <<

4. Je snapt je kind
Als je dreumes aan de eettafel zit te jammeren en soortemet van klinker-klanken laat horen zegt je Lief: “Ja, dat is een vork schat. Heel goed.” Jij staat op, loopt naar het kastje, terwijl de mensen aan tafel je verbaasd na staren en komt terug met de Woezel en Pip vork. Waarop de dreumes heel tevreden verder eet. Want dat bedoelde hij met “ah pppfrr eh mama”. Jij snapt dat!

6 redenen waarom je een goede moeder bent

5. Je kusjes
Ik wil de vaders niet te kort doen, want zij doen heel vaak niet onder voor de moeders, maar op het gebied van kusjes moeten ze toch het onderspit delven. Mama’s kusjes zijn een soort Biotex voor de ziel, ze lossen bijna alles op. Van kleine pijntjes (een hersenschudding en een tand door de lip) tot de drama’s van wereldformaat (Blaze en de monsterwielen zijn er niet op zoals je beloofd had) een kusje van Mama en lekker bij haar op schoot kruipen en de tranen drogen meestal vlug.

6. Je kind vind jou de allerbesteliefstecoolstemooistestoerste moeder van het universum
Tenminste, als ze nog geen tien zijn. Serieus, het dondert je kind echt niet of je uitgroei hebt, of dat je nagellak er eigenlijk al een week te lang op zit. Zolang jij Chase van Paw Patrol speelt, af en toe pannenkoeken bakt en met ze de hoogste blokkentoren bouwt, zit je geramd. Als je dan ook nog ondersteboven aan het klimrek hangt, scoor je serieuze cool-punten bij je nageslacht. En terecht, want holy cow sister: jij doet het echt fantastisch!! Jij bent een goede moeder!

>> Heb je Manon’s artikel baby 1 versus baby 2 al gelezen? <<

[ssba]

Auteur:

Manon de Jong (32) is net bevallen van haar 2e kindje. Ze vindt het heerlijk om te schrijven over haar lieve, stoere dochter, frisse nieuwe baby zoon en lesgeven aan opgeschoten pubers, megahandige pins en niet-zo-handige-pins, pogingen om haar huishouden te organiseren (HA!) en andere leuke dingen die ze tegenkomt.