5 tips om meer tijd te krijgen als mama

Waar haal jij je tijd vandaag? Is een vraag die ik geregeld krijg sinds ik het mama zijn combineer met werken en freelance bijverdienen. Nergens, want ik heb evenveel tijd als jullie allemaal en de tijd gaat voor mij even snel als voor jou. Maar sinds ik kinderen op de wereld heb gezet, heb ik wel bewuster met mijn tijd leren omgaan want naast mama-tijd, is er ook nog me-time, vriendinnen-tijd, werk-tijd, lief-tijd… Hoe ik dit doe? Met deze 5 simpele trucs.

5 tips om meer tijd te krijgen als mama

5 tips om als moeder meer tijd te krijgen:

#1 Neem een werkster aan
Je wilt niet weten hoe gelukkig ik ben sinds onze werkster ons komt helpen met het schoonmaken van ons huis en hoeveel tijd ik hiermee bespaar! Ok, je koopt eigenlijk tijd voor jezelf want het is niet zo goedkoop. Maar hier in Belgie hebben we mazzel, want dankzij de dienstencheques valt dit al met al nog mee en je kun het zelfs inbrengen in je belastingen, alleen maar voordelen dus!

#2 Slaap meer
Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar hoe meer of hoe beter ik slaap hoe minder ik uitstel en hoe meer wilskracht ik heb! En hoe eerder ik naar bed ga, hoe minder rommel ik maak. Nog maar voordelen dus!

#3 Doe je boodschappen online en maak weekmenu’s
Weekmenu’s maken doe ik al langer en ik blijf het iedereen aanraden om hetzelfde te doen. Door af en toe een kookzondag in te lassen, koken wij onze diepvriezer vol en kunnen we ertegen op drukke weekdagen wanneer we allebei later thuis zijn van ons werk bijvoorbeeld. De tijd die je bespaart door op voorhand te weten wat je gaat maken (dus niet over na hoeft te denken), door niet 3 keer per week naar de supermarkt te hollen, is ongelooflijk! Bovendien doen wij onze boodschappen online wat ook een grote tijdsbespaarder is!

#4 Minder verleidingen door het internet, mail, Facebook of Instagram
Het is mijn zoontje die mij hier attent op maakte: “Mama, leg je GSM eens aan de kant!” Dat was duidelijk ;-). Sindsdien gebruik ik bewust geen iPhone meer aan tafel. Word je net als ik te veel afgeleid door internet? Gebruik dan een programma als ‘SelfControl’ of ‘Freedom’!

#5 Moetjes en Magjes
Deze woordjes heb ik geleerd uit de derde kleuterklas van mijn zoon. We gaan de lat niet meer zo hoog leggen voor onszelf: minder moetjes en meer magjes! Kobe gaat geen twee keer per week naar de voetbaltraining, één judoles per week zal volstaan. Ons huis zal er niet altijd spik en span uitzien en ik ga me ook niet meer schuldig voelen als we eens geen warm eten op tafel toveren na een drukke werkdag of als de kindjes niet om 7 uur in bed liggen maar om 8 uur. Vanaf nu dus niet te veel moetjes maar meer magjes. Is dat afgesproken?

[ssba]
Posted in: Lifestyle

Auteur:

Lobke Gielkens woont samen met haar Lief Patrick en 2 prachtige kindjes Kobe (2010) en Frauke (2012) in het Belgische Puurs. Ze werkt als freelance journaliste voor het magazine van Femma en Steps Magazine. Haar ervaringen als creatieve, werkende mama schreef ze in 2013 neer in Het Leuke Mamaboek. In juni 2014 verscheen haar tweede boek Het Leuke Vakantieboek. En ook buiten de uren kan ze het schrijven niet laten. Op haar blog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze maakt, beleeft en spot binnen en buiten haar gezin. Op Instagram deelt ze haar familieleven, haar DIY-projectjes, haar gemakkelijke receptjes en haar liefde voor vintage en retro. Op Pinterest pint ze alles wat haar inspireert voor het maken van leuke dingen.