By 25 oktober 2017 Read More →

Na 10 jaar komt er enig temperament! #autisme 106

Ik heb al eerder benoemd dat Daniël tegenwoordig huiswerk krijgt. Hij had laatst een topografietoets. Het was zijn eerste keer topotoets, dus ik heb hem geholpen. De mensen die mij kennen zullen hier de ironie van inzien ;). Hij vroeg er niet om, maar ik ben gewoon met hem begonnen.

Ernaast zitten en plaatje uit je hoofd leren. Ik was vroeger erg goed in topo en lijstjes leren, dus ik heb dit op een voor mij prettig manier aangepakt. Een uur later wist meneer ook alles te plaatsen. Dat vind ik erg leuk. Ik ga er wel vanuit dat hij zelf een eigen manier vindt om te leren / stampen, maar de eerste test is in ieder geval binnen.

Meer temperament

Verder gaat het allemaal erg voorspoedig. Er is wel een subtiele verandering gaande. Ik heb het idee dat er wat meer temperament in Daniëls karakter kruipt. Hij was laatst enorm aan het gillen en krijsen. Meestal gebeurt dit als hij wordt aangevallen door zijn zusje. Deze keer zat zij echter beneden en stormde het toch echt boven. Op een gegeven moment kwam hij naar beneden stormen, helemaal verhit. “IK BEN AL EEN UUR AAN HET ZOEKEN NAAR EEN GROEN BLOKJE!!!! IK KAN DAT BLOKJE NIET VINDEN!!! AAAAARGHHHHH!!!!!!!”

Hij was zo overstuur. Het was erg aandoenlijk. Maar ja, ik kan natuurlijk niet gaan lachen als hij zo boos is. Dat is niet aardig. ’s Avonds kwam mijn man thuis en ook hij kon het blokje niet vinden. Spelende jongen, wat hebben we nou geleerd? Zorg dat de Legokamer een beetje opgeruimd is.

Dit verhoogde volume geldt ook als Linda op hem afstormt. Hij slaat nog niet terug, maar gaat wel keihard tekeer (gillen) als ze in de buurt komt. Wellicht probeert hij haar op die manier weg te jagen? Het werkt alleen niet, dat is dan weer jammer. Ik denk wel dat hij binnen afzienbare tijd echt een keer terug gaat slaan. Ik ben heel benieuwd hoe dat dan uitpakt en wat dat doet met de relatie / evenwicht tussen de kinderen.

Herfstvakantie

Ik heb niet het idee dat deze volume-explosie iets te maken heeft met de herfstvakantie deze week. Vooralsnog lijkt Daniël hier niet echt van onder de indruk te zijn. We zijn zondag naar Legoworld geweest. Ik moet zeggen, als je in Legoland in Denemarken bent geweest, dan lijkt zo’n Jaarbeurshal wel erg klein. Desalniettemin heeft Daniël weer zijn ogen uitgekeken op alle grote modellen en hebben ze zich verder prima vermaakt. Verder gaan we deze week een keer naar de film en verder zien we het wel. Nog geen plannen (en dus ook geen schema) gemaakt en dat is geen enkel probleem. Helemaal super, dus.

Daniëlle schrijft al meer dan twee jaar voor ons over haar leven met een zoon met autisme. Benieuwd naar haar andere artikelen? Je vindt ze hier.


(c) Can Stock Photo / mammothis

Comments are closed.

Auteur:

Daniëlle Hooghuis is moeder van twee kinderen (zoon augustus 2007, dochter januari 2010). Haar zoon is autistisch, lees meer..

Simple Share Buttons