By 25 juli 2017 Read More →

Het is zover. De zomervakantie is begonnen! #autisme 98

Het is zover! De zomervakantie is begonnen. Daar ben ik heel blij mee. Het weekend was nog een beetje onrustig, maar Daniël went snel aan het vakantieritme/gevoel. Mijn man heeft weer een schema gemaakt met de dagen/planning van de zomervakantie. Dit geeft zoals gewoonlijk veel steun. Het is fijn om te zien dat zoiets simpels als een Powerpointbestand met een paar tabelletjes zo goed helpt om de stress te reduceren.

We hebben nog wel een aantal keer per dag het Daniëljournaal (door mij gepresenteerd) en hij maakt nog veel geluid, maar de angel is eruit. Dit is meer gewoonte geworden, helaas. Misschien, heel misschien houdt hij op met die herrie. Ik durf het niet te hopen, maar hij heeft me al vaker versteld doen staan met zijn ontwikkeling.

Vaste prik tijdens de vakantie

Vaste prik op de vakantieagenda is een treinreisje naar Rotterdam. Toen Daniël bij de kleuters zat, wees een vriendin ons op MiniWorld in Rotterdam. Dit is een ruimte vol met miniatuurtjes, vergelijkbaar met Madurodam, maar dan kleiner en binnen. Hier ligt de focus volledig op Rotterdam en omstreken. Het belangrijkste aan MiniWorld is dat er treinen en vrachtwagens rond rijden. (Dit is volgens een ingewikkeld algoritme, dus de treinen rijden steeds een beetje anders, dat maakt het extra leuk.)

Wel, een reis in de trein om te kijken naar miniatuurtreintjes, dat is natuurlijk helemaal geweldig voor onze ‘huisautist’. Dus ik ging afgelopen dinsdag met hem op pad. Ik had geen zin om achter hem aan te hobbelen, dus ik heb in het restaurant heerlijk op mijn gemakje met een boek in de hand een kop koffie gedronken. Na een klein uurtje begon de rondleiding achter de schermen, dus ik heb betaald voor de rondleiding en heb me daarna weer geïnstalleerd met een verse kop koffie. Hij blij, ik blij, helemaal prima. Op de terugweg hebben we een kleine omweg genomen, zodat we ook een eind met de bus moesten om naar huis te komen. Ik was meer dan gaar na deze reis, maar Daniël heeft genoten.

Het is zover! De zomervakantie is begonnen. Daar ben ik heel blij mee. Het weekend was nog een beetje onrustig, maar Daniël went snel aan het vakantieritme. #autisme

De zomervakantie is begonnen

Dinsdagmiddag heeft Daniël altijd zwemles. Hij krijgt nu privéles. Deze zwemles is niet heel dichtbij, maar hij gaat in ieder geval vooruit in zijn zwemontwikkeling. Daniël had weer eens lol met zichzelf en leidde mijn man via een alternatieve, gekronkelde route naar huis. Mijn man was gepast onder de indruk dat Daniël zo’n ingewikkelde route wist te beschrijven. Wat blijkt, het is de route van zijn lievelingsbuslijn! Die zag ik niet aankomen. 🙂

Woensdag kwam een vriendje spelen en zijn we naar de film geweest. Het is prachtig weer, dus ons vampierenvolk gaat naar de film. Logisch, toch? Na de film zijn ze samen Donald Duck pockets aan het lezen. Erg schattig. Voor zover twee kinderen van (bijna) tien nog schattig kunnen zijn, maar dat terzijde.

Oftewel, de zomervakantie is begonnen. So far, so good. Ik hoop dat de rest van de vakantie ook gemoedelijk zal verlopen. De eerste paar dagen zijn in ieder geval veelbelovend verlopen. Dat hebben we al meegenomen.

Daniëlle schrijft al meer dan twee jaar voor ons over haar leven met een zoon met autisme. Benieuwd naar haar andere artikelen? Je vindt ze hier.


(c) Can Stock Photo / zoyalipets

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Daniëlle Hooghuis is moeder van twee kinderen (zoon augustus 2007, dochter januari 2010). Haar zoon is autistisch, lees meer..