By 16 mei 2017 Read More →

Daniëlweekjournaal van 16 mei 2017 #autisme 91

“Welkom bij het Daniëlweekjournaal van 16-mei. In dit journaal vertel ik, Daniël, over alle dingen die mij bezig hebben gehouden de afgelopen week. Aansluitend aan dit journaal komt de “ik ben gek-show”, dus blijf op deze zender!”

Marketing

“Ten eerste, ga allen naar de Kruidvat, want die is steeds verrassend en altijd voordelig. U kunt ook naar de Etos, want dat is de beste drogist van Nederland. Verder, Donald Duckpocket 261 ligt al vanaf 10-mei in de winkel, dus mama loopt ernstig achter met de boodschappen. Ze moet er nu wel snel bij zijn, want anders zijn de pockets misschien op! Oftewel, als mijn carrière als buschauffeur of trambestuurder niets wordt, kan ik altijd nog in de marketing gaan werken.”

School

“Nu naar mijn leven op school. We hadden deze week veel traktaties. Er ging een kindje uit de klas en er was ook een klasgenootje jarig. Dat is dus veel vaker trakteren dan voor mij normaal is. Er staan ook een paar uitjes op de planning voor volgende week. We gaan iets doen in het kader van de week van het riool en we gaan ook nog een keer extra met de klas op stap. Dit wordt uiteraard in onze klas goed voorbereid. En het houdt me dus bezig. Ik heb erg veel zin in de uitjes, maar het geeft me ook een onrustig gevoel. Dus roep ik maar weer eens dat ik gek ben.”

Vriendje thuis

“Het derde nieuwsitem gaat over mijn schoolvriend. Hij was vorige week bij me spelen. Uiteraard was mijn zusje ook thuis. Dit vond mijn vriendje wel een beetje ingewikkeld. Het ene moment speelde hij alleen met Linda, en een volgend moment wilde hij niets met haar te maken hebben. Dit was niet te volgen, hetgeen resulteerde in een mokkend vriendje dat naar huis wilde. Niet heel relaxed, dus.”

Verjaardagsfeestje

“Afgelopen weekend was ik uitgenodigd voor een verjaardagspartijtje. Linda en ik waren allebei uitgenodigd. Mama had in al haar wijsheid dit feestje niet in de agenda genoteerd, dus we hadden geen rekening gehouden met een feestje. Na een appje van de moeder van het vriendje waar we bleven, was er dus ineens consternatie in huis dat ik direct moest aankleden voor dat verjaardagsfeestje. Wel, dat ging dus niet. Ik had me ingesteld op een rustige dag, ik zat nog in pyjama, en verder word ik nooit uitgenodigd voor feestjes, dus waarom zou ik gaan?

Linda sprong wel in de houding en kleedde zich in een recordtempo aan. Ik ben jammerend en kreunend mijn bed ingedoken en weigerde mee te werken. Papa en mama konden me niet bewegen om me aan te kleden. Ik was gewoon niet voorbereid op zo’n grote verandering in mijn dag, dus ik weigerde in alle toonaarden om mee te werken. Dus papa en Linda zijn snel naar het verjaardagsfeestje geracet, terwijl ik kalmeerde. Pfoe, weer een crisis afgewend.”

Afsluiting

“We sluiten dit journaal af met een zelfverzonnen grap:

Waar wonen de hamsters?

In Hamsterdam!”

“Tot volgende week! En blijf vooral kijken naar de “ik ben gek-show!” Die kan ik zeer aanraden. Misschien leren jullie nog iets van mijn danspasjes en het ritme van jezelf op je hoofd timmeren”.

Daniëlle schrijft al meer dan een jaar voor ons over haar leven met een zoon met autisme. Benieuwd naar haar andere artikelen? Je vindt ze hier.


(c) Can Stock Photo / funwayillustration

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Daniëlle Hooghuis is moeder van twee kinderen (zoon augustus 2007, dochter januari 2010). Haar zoon is autistisch, lees meer..