By 22 januari 2015 Read More →

Slow leg drop dag 22 #hello15

Ik heb je al verteld van de verschillende buikspieren. Vandaag maken we er een echte routine van. We deden al de rechte (hoge) buikspieren en de schuine buikspieren. Nu komen daar de onderste buikspieren bij. Iets lastiger te trainen misschien, maar ik leg je uit hoe.

slow leg drop

Blijf na de crunches gewoon liggen (op je rug), maar haal je voeten los van de grond. Strek je benen in de lucht. Echt kaarsrecht omhoog. Probeer tijdens deze oefening je benen heel lang te houden, maak zelfs puntvoeten en trek je knieën als het ware een beetje in je bovenbenen. Je spant dan al wat aan.

Laat vervolgens je benen heel langzaam zakken. Echt, doe dit heel rustig. Maak de oefening netjes af. Trek dan je benen in en strek ze weer in de lucht. Herhaal de oefening.

Het kan zijn dat je rug een klein beetje hol trekt. Dat is geen probleem, tenzij je echt last krijgt van je rug. Probeer je rug ietwat naar de grond te duwen. Het hoeft geen geforceerde pose te zijn, dus een lichte holling in je rug kan best.

Slow leg drop uitleg op video:

En je workout voor dag 22:

1. Begin met een warming up.

2. Daarna volgt de buikspierroutine. Herhaal de set buikspierroutine (zie rijtje hieronder) in totaal 3x

– 10x rechte crunches

– 10x schuine crunches om en om

– 5x slow leg drop (Begin met een set van 5 herhalingen. Gaat dat heel makkelijk, hoog de set dan op.            Dit kan een vrij lastige oefening zijn, dus blijf aan je techniek werken.)

3. Als laatste: cardioroutine! Haal jij de 20x per onderdeel per set al?

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: #hello15

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.