By 20 januari 2015 Read More →

Kom uit je sport dip! – dag 20 #hello15

Gisteren was het Blue Monday, de meest depri dag van het jaar. Heb jij er iets van gemerkt? We zitten nu al op de twintigste en het kan best zijn dat je inmiddels aan je trainingsdip bent geraakt.

Wat te doen met een dip met sporten?

Plan je training echt in. Laat het niet van het toevallige verloop van de dag afhangen. Ik weet dat het lastig kan zijn, een training inplannen. Zeker met een druk bestaan (gezin, werk, sociaal leven, relatie) is het soms moeilijk om die tijd voor jezelf vast te zetten. Ook ik (fanatiek sporter!) vind dat nog steeds een uitdaging.

Mijn dochter en ook mijn man komen vaak op de eerste plaats, als ik er over nadenk. Maar om anderen te kunnen helpen, moet ik ook blij zijn met mezelf. Probeer het zo te zien: als je goed in je vel zit, straal je dat uit. Niet alleen voor jezelf is dat belangrijk, maar ook voor anderen. Wees een voorbeeld!

Je kunt meer aan als je je fit voelt. Fysiek, maar zeker ook mentaal. Maak tijd,  gun het jezelf! En gebruik geen smoesjes om niet te hoeven sporten.

Je workout voor vandaag:

1. Start vandaag met de warming up.

2. Ga dan door met 3 sets van 10 squats. Eventjes rust tussen de sets (niet langer dan een halve minuut)

3. Sluit af met de cardioroutine. We zitten inmiddels al op de 3x 20 hè!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: #hello15

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.