By 6 januari 2015 Read More →

Hello crunches! dag 6 #hello15

Een mooie buik, wie wil dat nou niet?! Het hoeft geen sixpack te worden, maar je buik een beetje ʻtonenʼ is nooit verkeerd. Een wel bekende oefening: crunches! In de video vind je Britt instructie over hoe je crunches zo goed mogelijk uitvoert.

Je workout dag 6 ziet er als volgt uit:

1. Start met je warming up.

2. Daarna is het tijd voor crunches.

Ga op je rug liggen. Zet je voeten plat op de grond. Zet ze niet te dicht bij en ook breder dan je heupen. Je vingertoppen ondersteunen je hoofd, maar probeer je buik het werk te laten doen. Trek niet aan je nek. Je ellebogen wijzen naar buiten.

Kom met je schouders los van de grond. Span je buik aan. Je gaat recht omhoog, naar het plafond. Dus niet naar voren, naar je knieën. Je ellebogen blijven te allen tijde naar buiten wijzen, dus ook als je omhoog komt.

Wat mij betreft kun je direct beginnen met een maximaal setje. Dat wil zeggen: ga door tot het je niet meer lukt om de oefening netjes uit te voeren. Dus zonder aan je nek te trekken. Vind je dat nog lastig? Maak er dan een setje van 10 of 12 nette (!) herhalingen van.

3. Na set 1 neem je eventjes rust (maximaal 1 minuut) en daarna ga je verder met set 2. Dan weer rust en als laatste set 3.

4. Sluit je workout af met de cardioroutine.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: #hello15

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.